Deelnemers puzzeltocht Ot & Sien ontvangen warme opkikker

Museum tracteert op warme chocolademelk


Een leuke puzzeltocht maken en ook nog eens een beker warme chocolademelk krijgen? Dat kan tijdens de Kerstvakantie van 26 december 2004 t/m 9 januari 2005 in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. Voor kinderen ligt er bij de entree een gratis Ot & Sien Puzzeltocht klaar en na afloop is er een gratis beker warme chocolademelk. De puzzeltocht is bestemd voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Een bezoekje aan het nostalgische museum aan de Bierkade in Hoorn is prima te combineren met een winterse wandeling langs de oude haven.

Tot en met 9 januari 2005 is in het Hoornse museum nog de tentoonstelling ”100 Jaar Ot & Sien” te bekijken. Tevens kunt u in de zaal ernaast de zeer indrukwekkende expositie over de Hongerwinter, nu 60 jaar geleden, aanschouwen. Uiteraard zijn ook de leuke opstellingen en stijlkamers op de andere verdiepingen de moeite waard. Zo is er recent onder meer een wandvitrine bij gekomen met prachtige jurken uit de jaren twintig, de ‘roaring twenties’.

Als u wilt weten hoe andere mensen een bezoek aan het Museum van de Twintigste Eeuw hebben ervaren, kunt u een kijkje nemen op www.museumhoorn.nl. In het Gastenboek op de museumsite leest u reacties van bezoekers en dan zal het ook u duidelijk worden dat dit nostalgische museum met 1001 voorwerpen veel mensen aanspreekt. Ook andere informatie is op de vernieuwde internetsite te vinden.

Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag. Voor informatie belt u 0229-214001.