2de editie in Hoorn: Beachvolleybaltoernooi Roode Steen

ingevoerd op 17-5-2009

Speel mee en kom kijken op 12, 13 en 14 juni 2009

Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juni vindt de 2de editie plaats van het Beachvolleybaltoernooi op de Roode Steen in Hoorn plaats.

Dit spektakel wordt georganiseerd door fun2sport in samenwerking met Vereniging Horeca Roode Steen en de Volleybalverenigingen Wham Wham en Nivo. De 1ste editie van dit evenement vond plaats in 2007 en werd georganiseerd in het kader van 650 jaar bestaan van de stad.
Beachvolleybal is de snelst in populariteit groeiende sport van de wereld, en Nederland behoort tot de top! Wie heeft er niet gekeken naar Schuil en Nummerdor, Ronnes en Boersma, en Kadijk en Mooren op de olympische spelen in Peking? Maar beachvolleybal is niet alleen voor de toppers: jaarlijks staan tienduizenden mensen op het zand om, van recreatief tot topniveau, te spelen.

De locactie waar dit spektakel plaats vindt is uniek, de Roode Steen is het markantste plein van Hoorn: een knooppunt van zeven straten en stegen. Belangrijke verbindingswegen uit het binnenland kwamen hier bij elkaar, zoals het Grote Noord en het Grote Oost. Vroeger waren dit dijken, wat goed te zien is aan de hoogte van de bestrating ten opzichte van de stegen die er op uitkomen. De Roode Steen is nu een mixed van cultuur, historie vermengt met horeca, restaurants met prachtige terrassen en is het centrale plein in Hoorn. Voor het weekend van 12 t/m 14 juni zal het onderdeel sport, spektakel en plezier er aan toegevoegd worden.

Op de Roode Steen zal er door de firma Ballast Nedam een strand van 40 cm dikte worden aangelegd. Acht vrachtwagens zullen op de vrijdagochtend voor de aanvoer van het zand zorgen. Rondom het beeld van Jan Pieterszoon Coen komen drie beachvolleybalvelden te liggen. Het centre court wordt dwars op het plein gesitueerd en wordt omringd door een 90 cm hoge boarding. Alle velden worden voorzien van een professionele netinstallatie en belijning. Het plein zal worden aangekleed met een tent voor de wedstrijdleiding, vlaggen, banners, parasols en een attractie voor de kids.

In 2007 werd er alleen op de zaterdag gespeeld. Voor dit jaar 2009 is het programma aanzienlijk uitgebreid. Op de vrijdagmiddag zullen de scholierenteams (4:4 gemengd) van het voortgezet onderwijs kennis maken met deze prachtige sport. Voor de bedrijventeams (4:4 gemengd) is de vrijdagavond in gepland, dan kunnen de teams zich op sportieve wijze met elkaar meten.

De zaterdag staat in het teken van de recreanten die zullen spelen in 3:3 (heren/dames) of 4:4 (gemengd). Voor de horecateams (4:4 gemengd) zal het op de zaterdagavond weer een spectaculair evenement worden.

Dan is het zondag tijd voor de officiële teams van de NeVoBo, want de regio Holland is dit jaar gestart met een eigen Senioren Regionaal Beachvolleybal Circuit. In het Regionaal Beachvolleybal Circuit Holland wordt 2 tegen 2 gespeeld. Dit kan zowel op recreatief (laag) als op prestatief (hoog) niveau. Van juni tot en met augustus kunnen in de voorrondes op diverse beachvolleybaltoernooien in de regio ranking-punten verdiend worden. Zo worden er in dit circuit ook wedstrijden gespeeld in Hoorn en op 28 augustus zijn de finalewedstrijden bij Westvolver in Westwoud.

Beachvolleybal is niet alleen een prachtige sport om aan deel te nemen, voor het publiek is het een happening om naar te kijken. Plezier, gezelligheid een zonnige en tropische sfeer zullen voor volle terrassen zorgen op de Roode Steen in Hoorn.

De verdere informatie en aanmelding van teams ga je naar de site www. fun2sport.com en kijk je bij het kopje BeachvolleybalHoorn.
Kom dus allen op 12, 13 en 14 juni  naar de Roode Steen om te genieten van dit sportieve spektakel!!