Musea in het land niet bang voor inbraak

ingevoerd op 13-1-2005

”We hebben een goed inbraakalarm. Bij ons zal niet zo snel worden ingebroken.” Dit soort reacties klinken bij talloze musea in het land.

Een greep uit de vele artikelen in regionale kranten naar aanleiding van de diefstal uit het Westfries Museum:

Kunst kerken en stadhuizen ’goed beveiligd’


hoorn-De brutale kunstroof bij het Westfries Museum in Hoorn jaagt schrik aan. En hoe zit het met waardevolle voorwerpen in andere gebouwen? Met de stadhuizen en de kerken met waardevolle kunstschatten? Geruststellende woorden klinken echter uit de monden van pastoors en gemeentewoordvoerders. ,,Onze kunst is goed beveiligd’, luidt steevast de boodschap.

Bron: Noordhollands Dagblad Datum: 13/01/2005 09:34

Brabantse musea zijn goed beveiligd


Woensdag 12 januari 2005 - BREDA - ”Niks is onmogelijk”, maar een kunstroof zoals zondagnacht in het Westfries Museum in Hoorn zal in West-Brabant niet snel voorkomen. De beveiliging van de grote musea is hier volgens de directies gewoon te goed.

Bron: BN DeStem Datum: 12/01/2005 14:17

Museum niet bang voor roof stukken


Bij het Rijssens Museum heerst geen angst dat er - net als bij het Westfries Museum in Hoorn - een kunstroof zal plaatsvinden. De beveiliging is goed genoeg.Vergis u niet, het Rijssens Museum herbergt waardevolle objecten. Zo toont het museum aan de Kasteellaan - voor de Rijssense gemeenschap - belangrijke museumstukken over bijvoorbeeld de jute-industrie.

Bron: TC Tubantia Datum: 12/01/2005 14:13

Zoutmuseum niet bevreesd voor roof door inbrekers


DELDEN - Het Zoutmuseum in Delden is op een ”goede manier” beveiligd, bovendien is de waardevolle collectie verzekerd. Om die redenen is het enige geregistreerde museum in de Hof van Twente niet bang voor leegroof door inbrekers, zoals deze week het Westfries Museum in Hoorn geschiedde.Bestuurslid Otto Roesink voert tevens aan dat dieven het niet gauw voorzien hebben op de kostbaarheden van het Zoutmuseum.