Nieuwe wijkaanpak ook in Blokker

ingevoerd op 18-1-2005

 
Binnenkort gaat de nieuwe wijkaanpak in Blokker van start. Op 25 en 27 januari vinden hierover buurtbijeenkomsten plaats om 20.00 uur in café Het Gouden Hoofd, Westerblokker 80. Voor de bijeenkomst van 25 januari zijn wijkbewoners uitgenodigd die wonen ten noordoosten van de Kolenbergstraat en op 27 januari de wijkbewoners ten zuidoosten van de Kolenbergstraat. Blokker is de derde wijk waar de nieuwe wijkaanpak wordt geïntroduceerd, na Risdam-Zuid en Zwaag.
Een schone, hele en veilige woonomgeving in elke wijk is een van de prioriteiten van het bestuur van de gemeente Hoorn. Om dat doel te bereiken, werkt de gemeente nauw samen met politie, Intermaris Woondiensten, Stichting Netwerk en andere professionele organisaties. Wijkgericht werken staat in de aanpak centraal. Een actieve rol van de bewoners is hierbij belangrijk. Zij worden uitgedaagd om mee te denken en te werken aan een goede leefomgeving. Wijkbewoners weten als geen ander wat er speelt in de wijk.
Wijkplan
Het wijkteam geeft tijdens de bijeenkomst uitleg over de nieuwe aanpak en wil graag horen hoe de wijkbewoners hun wijk en buurt ervaren. Met deze informatie, gekoppeld aan de kennis van het Dorpenoverleg Blokker/Zwaag en de andere professionele partners, kan een begin worden gemaakt met de opzet van een wijkplan voor Blokker.