Vrouw van tas beroofd

ingevoerd op 7-2-2005

Een 49-jarige vrouw uit Hoorn is zondag rond 03.45 uur beroofd van haar handtas. De vrouw fietste over de Achter de Vest toen een overvaller haar tas wegnam. Hij trok zo hard aan de tas dat de vrouw met fiets en al ten val kwam. Zij bezeerde daardoor haar knie. Van de overvaller ontbreekt elk spoor.

Reacties
Reactie: (Nico)
12-2-2005, 10:13
Zomaar even een berichtje om te laten zien dat het ook anders kan..

Oosterhout - Een 94-jarige mevrouw uit Oosterhout meldde bij de politie dat zij op maandag 7 februari rond 16.00 uur was beroofd van haar handtas. Toen ze op weg was van het bejaardencentrum Buurstede naar het winkelcentrum Zuiderhout griste een nog onbekende jongeman de handtas uit haar rollator.

Dat gebeurde ter hoogte van de derde flat aan het Paterserf, op het moment dat de vrouw het zebrapad wilde oversteken.

Vrijwel gelijktijdig zetten twee andere jongens de achtervolging in en kwamen binnen twee minuten al weer terug met de tas triomfantelijk in de hoogte. De vrouw kreeg haar tas direct weer terug.

Toen ze vroeg hoe zij hen kon bedanken, gaven ze aan dat dit niet nodig was. De 94-jarige mevrouw verklaarde dat zowel de dader, als haar redders jongens waren van Marokkaanse afkomst.

Vanzelfsprekend is de politie uitermate te spreken over dit kordate optreden en zou dan ook graag in contact komen met deze jongens om ze persoonlijk te bedanken.

Bron: Blik op Nieuws

Reactie: (Nico)
11-2-2005, 12:51
Als mensen zich nou nog afvragen waarom er geen aangifte gedaan word,lees dan het onderstaande en constateer zelf dat onze vriendelijke blauwhemden zo hun eigen bezigheden hebben en derhalve te druk zijn met aangiftes opnemen/uitwerken laat staan actief op zoek gaan naar de dader(s)

Winkelier boos om opsluiting
Van onze verslaggeefster
hoorn-Ondernemer Rob Oostland is verontwaardigd. Hij werd gistermiddag ingeloten op het politiebureau in Hoorn. De ondernemer zou geen gehoor hebben gegeven aan het bevel van een agent, die vond dat hij op een verkeerde manier aan het laden en lossen was.

Oostland is eigenaar van drie modewinkels aan het Grote Noord. Hij moet zijn zaken bevoorraden via het Nieuwe Noord. ,,Wij horen dan op de parkeerstrook te staan, maar omdat daar altijd auto’s staan, zetten wij onze auto op de rijbaan. Daarbij wordt het verkeer niet belemmerd. Iedereen doet het zo.’’

Volgens Oostland kwam er nu een agent die vond dat hij zijn auto elders moest neerzetten. ,,Ik zette hem twintig meter verder bij een ander winkelpand van me, maar dat was niet de bedoeling. Zij zei toen dat ik haar bevel negeerde en ik moest mee naar het politiebureau. Ik heb anderhalf uur in de cel gezeten. Echt ongelofelijk voor een parkeerovertreding. En als wij een winkeldief in de zaak hebben, duurt het meestal een tot twee uur voor de politie komt.’’

Politiewoordvoerder K. Takken laat weten dat de ondernemer is ingesloten ter afkoeling. ,,Hij heeft niet in een politiecel gezeten maar in een ophoudkamer, maar mensen denken vaak dat dat een cel is. Als een agent een aanwijzing geeft, moet een burger die wel opvolgen. Gebeurt dat niet, dan kan dit het gevolg zijn. Wij laten niet met ons sollen.’’


Reactie: (bewonertje)
11-2-2005, 03:01
Joh, dit gebeurt ook op klaarlichte dag op het Betje Wolffplein. Maar de mensen durven niet eens aangifte te doen.

Reactie: (joe)
10-2-2005, 12:06
laffe zak stront