Hoorn Museumstad in nieuwe 50+ Voordeeltrip

ingevoerd op 31-5-2009

De drie grote musea in Hoorn hebben een nieuwe dagtocht ontwikkeld, waarbij 50+ers ’Hoorn Museumstad’ op een afwisselende en voordelige manier kunnen ontdekken. Iedere dinsdag tot en met zondag in juni en september kan tegen een voordeelprijs met de Museumstoomtram door de Historische Driehoek Enkhuizen-Medemblik-Hoorn worden gereisd per boot en stoomtram. Een extra voordelig bezoek aan het Museum van de Twintigste Eeuw of het Westfries Museum in Hoorn maakt deze complete en afwisselende dagtocht compleet!

Programma
De 50+ Voordeeltrip Hoorn Museumstad begint 11.00 uur aan boord van de historische veerboot Friesland in de haven van Enkhuizen. Hier begint de boottocht over het IJsselmeer naar Medemblik, waar een kort bezoek kan worden gebracht aan dit eeuwenoude Zuiderzeestadje. De reis wordt vervolgd met de historische stoomtram die over het platteland langs fraaie stolpboerderijen naar Hoorn rijdt. De tram wordt getrokken door Bello, of een van de andere met kolen gestookte stoomlocomotieven. In de stoomtram wordt een gratis portie poffertjes geserveerd. De stoomtram komt om 14.45 uur aan op het stoomtramstation, in het centrum van Hoorn. Eenmaal aangekomen in Hoorn is er ruim de tijd voor een bezoek aan het Westfries Museum of het Museum van de Twintigste Eeuw in het centrum van de oude binnenstad. Voor de deelnemers aan de Voordeeltrip bedraagt de entree tot een van deze musea slechts € 2,50 - dat betekent nog eens 50% korting op de normale entreeprijs!

Meer informatie
De boot vertrekt naast het NS-station te Enkhuizen, de stoomtram komt aan naast NS-station Hoorn. Beide musea in Hoorn liggen op geringe loopafstand van het station. In Enkhuizen (adres: Tritondam 5) is ruimschoots parkeergelegenheid. Een korte reis per NS-trein tussen Hoorn en Enkhuizen maakt de dagtocht compleet (niet inbegrepen).
Om deel te kunnen nemen aan de voordeeltrip is de voordeelbon nodig. Deze kan direct worden gedownload en geprint via www.museumstoomtram.nl. In plaats € 22,70 (de normale prijs) betalen 50+ ers dan slechts € 16,- per persoon en krijgen zij bovendien extra korting bij de entree van de musea in Hoorn.