5 x 2 van Francois Ozon bij Filmhuis Hoorn

ingevoerd op 7-2-2005

Filmhuis Hoorn vertoont op donderdag, vrijdag,  maandag en dinsdag de Franse film 5 x 2 van regisseur Francois Ozon, ook de maker van Sous le Sable.  Het weekend, zaterdag om 19.00 uur en 22.00 uur en op woensdag 16 februari is de Deense film In your hand te zien. Op zondagmiddag 13  februari 14.00 uur draait de familiefilm Das Wunder von Bern te zien, geschikt voor de leeftijd vanaf 6 jr.  
 
5 x 2, Francois Ozon, 2004    
In 5x2 vertelt François Ozon zijn verhaal achterstevoren. De film eindigt met de allereerste ontmoeting tussen de man en de vrouw die aan het begin van elkaar scheiden. Regisseur Ozon doet dit niet om slim of origineel te lijken; bij een liefdesgeschiedenis is het de enige manier om zeker te zijn van een happy end. In 5x2 dient de vorm de inhoud. Vijf fragmenten, die steeds verder terug in de tijd voeren, tonen cruciale momenten uit de relatie tussen Marion (Valeria Bruni-Tedeschi) en Gilles (Stéphane Freiss). Aan het begin van de film wordt hun huwelijk door een notaris ontbonden, aan het eind ontmoeten de twee elkaar op een paradijselijk strand bij een ondergaande zon.
In your hands, Annete Loesen, 2004 
In your hands speelt zich al in een vrouwengevangenis. Anna, een net ingewijde pastoor probeert al jaren tevergeefs een kind te krijgen. Ze krijgt een tijdelijke baan op de vrouwenafdeling van een gevangenis waar zij een groep gevangen spiritueel moet begeleiden. Op de dag dat Anna begint met werken arriveert er een nieuwe gevangene, Kate, een zwijgzame, mysterieuze vrouw van wie gezegd wordt dat ze over bovennatuurlijke, helende krachten beschikt.  Ze helpt een medegevangene van haar drugsverslaving af en ziet dat Anna zwanger is voordat deze dat zelf weet. Anna blijkt inderdaad zwanger, maar de vreugde is van korte duur. De baby heeft een chromosoomafwijking en de arts stelt een abortus voor. Anna komt voor moeilijke beslissing te staan en haar geloof wordt op de proef  gesteld. Moet ze kiezen voor abortus of niet?  
In your hands is gefilmd volgens de Dogma-principes, zonder  kunstlicht en special effects en met een losse cameravoering.
 
Familiefilm: Das Wunder von Bern, vanaf 6 jaar    
Das Wunder von Bern gaat onder andere over voetbal:  het kansloos gedachte Duitse nationale voetbalteam werd in 1954 wereldkampioen. De film laat zien hoe de club geheel onverwachts in de finale komt en wint. Maar de film gaat nog veel meer over de bijzondere band tussen het jongetje Matthias en zijn vader die na 12 jaar gevangen te hebben gezeten weer opduikt.  Das Wunder von Bern is een emotionele film, geschikt voor de leeftijd van 6 jaar.  Te zien op zondagmiddag 13 februari 14.00 uur. 
Filmhuis Hoorn vertoont de films in de Mariakapel in de Korte Achterstraat 2a (achter de HEMA). Entree:  6.50, CJP pas, 65+ en donateurs   5,00. Kindervoorstellingen: kinderen  3.50, volwassenen tijdens de kindervoorstellingen:  4.50 Reserveren via www.filmhuishoorn.nl of telefonisch 0229-210048.