Bijzondere radio’s op expositie “Crazy radio’s”

Unieke verzameling novelty radio’s leidt tot boek en tentoonstelling

De gekste radio’s ter wereld zijn van 12 februari t/m 22 mei 2005 te zien op de tentoonstelling “Crazy Radio’s” in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. Radio’s in de vorm van beroemdheden als John Lennon, Elvis of John Wayne, maar ook horloges, spaarpotten, schoenen en brillen met ingebouwde radio! Wat denkt u van een pistool of pen met radio of Batman- en Superman-radio’s... Zelfs radio’s die er uitzien als jukebox, whiskeyfles of gitaar. Uit de hele wereld verzamelde Wim Meter zogenaamde novelty radio’s en deze unieke collectie is nu voor het eerst te zien. Ook worden zijn opvallende collecties speeldozen, spaarpotten en crystal radio’s getoond. Een splinternieuw fullcolor boek over deze verzamelingen (“The Story of a Collector”) is vanaf half maart in de MuseumShop te koop. Het Hoornse museum toont t/m 22 mei 2005 ook nog een tentoonstelling over de Hongerwinter 44/45, nu precies 60 jaar geleden.
“The Story of a Collector” vertelt het verhaal van een verzamelaar van novelty radio’s (radio’s die niet op een radio lijken) bijvoorbeeld in de vorm van auto’s, beroemdheden als Elvis, whiskeyflessen, jukeboxen, gitaren enz... Maar ook komen er speeldozen en spaarpotten aan bod die wél weer op een radio of tv lijken. Verder een kijkje in een van de mooiste verzamelingen crystal radio’s, ook weer in allerlei vormen. Dit bijzonder kleurrijke boek, zeer fraai vorm gegeven, 180 pagina’s dik en van het formaat 24 x 24 cm, hard cover, is vanaf 17 maart verkrijgbaar in de MuseumShop en de boekhandel. Op 17 maart zal nieuwslezer Arend Langenberg het eerste exemplaar van het boek overhandigen aan muziekliefhebber annex TV-producent Harry de Winter (zelf een groot verzamelaar) in het Museum van de Twintigste Eeuw te Hoorn.
Het boek kan ook bekeken en besteld worden via www.thestoryofacollector.com.
De prijs van het boek is 24,95 Euro. ISBN 90-9018309-4
Museum van de Twintigste Eeuw, Bierkade 4, 1621 BE Hoorn (NH), Telefoon: 0229-214001, Fax: 0229-242089.
Open: Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. 25 dec.,1 jan., en 30 april gesloten.
Toegangsprijzen: Volwassenen 4,- Euro, 4-16 jaar en CJP 2,- Euro. MuseumKaart gratis en NS-kaart 50 % reductie.
Het museum beschikt over een lift, MuseumShop en MuseumCafé.
Uitgebreide informatie vindt u op www.museumhoorn.nl.