Gemeente Hoorn verkoopt panden aan hoogste bieder

Uitverkoop van Missiehuis, Postkantoor en Technische School

Op korte termijn stoot de Gemeente Hoorn vijf monumentale panden af. Het Missiehuis bij de Blauwe Berg, het (reeds gesloten) Postkantoor op het Grote Oost, het gebouw van de BBN in de Achterstraat, het Saltopand op het Kleine Oost en de al lange tijd leegstaande Technische School Hoorn (TSH) aan de Johannes Poststraat. In principe kan de hoogste bieder de panden kopen, want Hoorn gaat voor ”maximale opbrengst”. Dit heeft het College van B&W recent besloten.

Omdat de Gemeenteraad in het recente verleden niet werd gekend in de verkoop van gemeentelijke panden en sommige fracties daar zeer boos over werden, wil het College de Raad voortaan wel informeren. In het vervolg zal de verkoop van gemeentelijk bezit ook altijd via openbare publicatie bekend worden gemaakt.

Voor het voormalige Postkantoor op het Grote Oost lijkt de gemeente nog steeds in onderhandeling met de Kunstuitleen West-Friesland van de familie Kenter. Heet hangijzer daarbij is onder meer het gebruik van het parkeerterreintje achter het gebouw. Hoorn wil daar parkeerplaatsen voor omwonenden. Overigens zijn er ook plannen van een particulier voor een zogenaamd Stadslogement in het oude Postkantoor.

Het terrein van de TSH op de hoek van de Liornestraat en de Johannes Poststraat lijkt voorbestemd tot woonlocatie. Overigens verkeert het jaren ’60 schoolgebouw nog in prima staat en is sloop wat dat betreft niet noodzakelijk.