Drostewerf blijft behouden voor watersport

ingevoerd op 10-2-2005

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de loods op de voormalige Drostewerf aan het Kleine Oost te handhaven.  De loods komt in gebruik bij watersportvereniging De Karperskuyl, reddingsbrigade Notwin en charterbedrijf M. van den Berg en behoudt daarmee zijn functie voor de watersport.
WSV De Karperskuyl krijgt de werf en de opstallen om niet in gebruik onder de verplichting dat de vereniging verantwoordelijk is voor het opknappen van loods en werf alsmede het onderhoud,  en onderdak wordt verschaft aan de twee andere gebruikers.
De bestaande huurovereenkomst met zeilschool De Windhoorn, die de oostzijde van de steiger in gebruik heeft, wordt verlengd. Voorts wacht het omliggende openbare gebied een herinrichting op kosten van de gemeente Hoorn. De huidige parkeerplaatsen worden uitgegeven aan vergunninghouders, terwijl het terrein aan de oostzijde van de loods gebruikt kan worden als parkeerruimte voor de leden van de watersportvereniging.
Op deze wijze geven B en W invulling aan de wensen die in de raadscommissie Stadsontwikkeling en Leefomgeving zijn geuit.

Reacties
Reactie: (john)
13-2-2005, 01:08
had die droste mooi laten zitten had veel geld gescheeld