Toeristische organisaties gaan samenwerken

ingevoerd op 17-2-2005

De RegioVVV Noord-Hollands Schiereiland Midden en de Stichting Westfriesland Promotie gaan in de toekomst meer samenwerken. Dit is het resultaat van een overleg deze week tussen beide toeristische organisaties. Zo zal de SWP-gids met “24 onvergetelijke suggesties voor een dagje uit in Noord-Holland” actief door de VVV-organisatie in onze regio worden verspreid en wordt ook bekeken of men zich vanaf 2006 gezamenlijk op beurzen in binnen- en buitenland kan presenteren. Na afloop van de bijeenkomst in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn werd het eerste exemplaar van de nieuwe toeristische gids door Annemarie Ponte, voorzitter van de SWP, overhandigd aan RegioVVV directeur E.P. Oud.
In het gratis gidsje, dat in een oplage van 110.000 stuks wordt verspreid, staan 24 toeristische bedrijven en musea uit Westfriesland vermeld. Dit jaar verwelkomt de nog steeds groeiende Stichting Westfriesland Promotie vier nieuwe deelnemers: Logeerstolp Blommenhof in Westwoud, Rondje Regio in Midwoud,  Kartbaan Westfriesland in Grootebroek en het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. De leden van Stichting Westfriesland Promotie werken al ruim twintig jaar samen door het toerisme in onze regio te stimuleren. Dat gebeurt met de uitgebreide internetPortal www.westfrieslandpromotie.nl, de jaarlijkse gids met “24 onvergetelijke suggesties voor een dagje uit in Noord-Holland”, door het informeren van touroperators en busbedrijven en door nadrukkelijk naar elkaar te verwijzen. Met de lijfspreuk “Westfriesland, verrassend veelzijdig!” wordt er elk jaar driftig aan de weg getimmerd om het mooiste stukje van onze provincie aan de man te brengen.
In de Stichting Westfriesland Promotie zijn de volgende instellingen en bedrijven vertegenwoordigd:
Kartbaan Westfriesland, Bakkerijmuseum Medemblik, B&A Survive All, Logeerstolp Blommenhof,  Camping Enkhuizerzand, De Speulderai, Party Locatie Niedorp, Imkerij De Bijenstal, Interieurhoeve Ooyenbargh in Burgerbrug, Boerderij en Maisdoolhof De Swaan in Zuid-Scharwoude, Sfeerboerderij Jan Cees Lont, Museum Broeker Veiling, Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, Museum van de Twintigste Eeuw, Nederlands Stoommachinemuseum, Party World Center, Recreatiebad Enkhuizerzand, Recreatiecentrum Streekbos, Sprookjeswonderland, Vakantiedorp Het Grootslag, Veerdienst Enkhuizen-Stavoren, Rondje Regio en het Zuiderzeemuseum.
Voor uitgebreide informatie en verwijzingen kijkt u op www.westfrieslandpromotie.nl.