College kiest locatie jeugdactiviteitencentrum Blokker

ingevoerd op 9-3-2005

Het college van B en W heeft het trapveldje bij basisschool De Bussel aangewezen als locatie om een klein jeugd- en jongerencentrum te realiseren voor de jeugd in Blokker. De afgelopen maanden heeft de gemeente meerdere mogelijkheden onderzocht, maar dit bleek de meest geschikte locatie. B en W zullen de gemeenteraad om een krediet vragen, zodat men zo snel mogelijk met de voorbereidingen kan  beginnen. Niettemin zal het op zijn minst een jaar duren voor het centrum er staat. Het college heeft de werkgroep jeugd- en jongerenwerk Blokker al eerder een aanbod gedaan voor een tijdelijke locatie in afwachting van definitieve huisvesting. De werkgroep heeft dit aanbod nog in beraad.
Burgemeester en wethouders hechten grote waarde aan de totstandkoming van een voorziening voor jeugd- en jongerenwerk in Blokker. Samen met de werkgroep jeugd- en jongerenwerk Blokker heeft de gemeente tweeëntwintig locaties beoordeeld op geschiktheid. Uiteindelijk bleek het trapveldje bij basisschool De Bussel voor het college de beste optie. Omdat het om een klein centrum gaat, blijft een deel van het veld beschikbaar voor kinderen om op te spelen.
Het centrum zal goed geïsoleerd zijn om geluidsoverlast voor omwonenden te voorkomen.
Activiteiten
In het centrum kunnen te zijner tijd kinderen en jongeren van vier tot twintig jaar deelnemen aan activiteiten. Een werkgroep, bestaande uit enthousiaste bewoners en jongeren uit Blokker, zal de activiteiten organiseren. Bovendien kunnen de jeugdorganisaties die actief zijn in Blokker er ruimte huren. Stichting Netwerk zal betrokken worden bij activiteiten voor de oudere jeugd.
Als de raad besluit om het voorbereidingskrediet voor de realisatie beschikbaar te stellen, duurt het nog minstens een jaar voor het centrum operationeel kan zijn. Voor het realiseren van een jeugdactiviteitencentrum zijn namelijk diverse vergunningen nodig. Ook moet het bestemmingsplan gewijzigd worden, omdat het jeugdactiviteitencentrum nog niet binnen het huidige bestemmingsplan past. Hiervoor zal een artikel 19-procedure gevoerd worden.
Omwonenden, de werkgroep en de directie van de Bussel zijn geïnformeerd over het besluit van het college. Op dinsdag 22 maart om 20.00 uur vindt in café Zalencentrum Het Gouden Hoofd, Westerblokker 80, een informatieavond plaats om omwonenden de mogelijkheid te bieden vragen te stellen en om hen te informeren over de verdere procedure.

Reacties
Reactie: (Daniel)
10-3-2005, 16:52
Wat valt er nog te discusiëren over de aangewezen locatie?Als je het mij vraagt zijn zowel de school als de omwonende gewoon weer genaait en doet het college van B&W waar zij het beste in is namelijk de kop in het zand steken en een duurzame oplossing zoeken,nee zij kiezen ervoor om een basisschool op te zadelen met wederom vandalisme en overlast door zuipende en blowende jeugd.Nog niet zo heel lang geleden heeft de gemeente beslist dat er een hek om het schoolplein moest komen om overlast en vandalisme tegen te gaan maar nu zijn we weer terug bij af! Zou het niet veel slimmer zijngeweest om een locatie aan te wijzen die grenst aan een woning van een der wethouders of burrie of bij het gemeentehuis?Dan zullen zij degene zijn die iedere morgen glas,peuken,condooms en hash/weedzakjes kunnen opruimen en niet de leerkrachten of de conciërge van de betreffende school.Misschien dat al de mensen die niet gestemd hebben nu eindelijk eens wakker worden en bij de eerst komende verkiezingen dit bestuur met overmacht weg zullen stemmen...