CDA organiseert bijeenkomst over IHP

CDA organiseert bijeenkomst over IHP

Het college heeft aan de raad een nieuw Integraal Huisvestingsplan voor het Voortgezet Onderwijs (IHP/VO) aangeboden. Daarin staan diverse mogelijkheden genoemd. Eén ding is duidelijk: Het IHP gaat over veel meer dan alleen de toekomst van de onderwijshuisvesting in Hoorn: Het gaat over de toekomst van ons voortgezet onderwijs in het algemeen! Wat voor onderwijs willen wij in Hoorn?
Op die vraag zullen de politieke partijen op 23 maart in de commissievergadering een antwoord moeten geven. Het CDA vindt, dat dit antwoord niet vanachter het bureau kan worden bedacht. De mening van de mensen die het aangaat (zoals leraren, leerlingen en ouders) is cruciaal.
Daarom organiseert het CDA een hoorzitting, waar iedereen welkom is. Daar horen wij als CDA-fractie graag welke ideeën er leven. Dat is zeer belangrijk voor de bepaling van ons standpunt.
Datum en locatie: maandag 14 maart, restaurant-partycentrum Pejo, Keern 203
Tijd: 20:00-22:00 uur (zaal open 19:30 uur)
Aanwezig is CDA Tweede-Kamerlid Jan de Vries. Hij is in de Kamer woordvoerder onderwijs namens het CDA.
De avond begint met een korte toelichting van de plannen in het IHP: Welke opties voor ons onderwijs liggen er op tafel?
Daarna geeft Jan de Vries een toelichting op de ontwikkelingen in het onderwijs, en de visie van het CDA daarop. Hij zal ook ingaan op het IHP.
Hierna is het de bedoeling dat met de aanwezigen wordt gediscussieerd over het IHP. Daaraan zal in ieder geval ook Marjon van der Ven meedoen (oud-raadslid PvdA en onderwijsdeskundige).
De centrale vraag in de discussie is: Wat is belangrijk voor de toekomst van ons voortgezet onderwijs? Daarbij komen concreet de keuzes aan de orde die we in het IHP krijgen voorgeschoteld: Moeten we toe naar het samenvoegen van Copernicus, OSG, Werenfridus en Oscar Romero tot twee scholen? Zo ja, welke scholen zouden dan het beste bij elkaar passen? Ook het idee om alle scholen op één locatie te concentreren (de campus) is nog niet van tafel. Of is het wellicht beter om toch de huidige vier locaties te handhaven? Welke gevolgen zal dit hebben? En wat betekent het IHP voor het voortbestaan van openbaar en bijzonder onderwijs in Hoorn? Wat betekent dat voor de keuzevrijheid van ouders en leerlingen? Hoe zit het met bijvoorbeeld sociale veiligheid op de scholen?
Kortom, een hele waslijst aan vragen, die we als CDA niet alleen kunnen beantwoorden. We hebben daar echt de mening van mensen uit de praktijk bij nodig: Leraren, leerlingen en ouders.
Het gaat tenslotte niet zomaar over iets: We hebben het over de toekomst van ons voortgezet onderwijs!!
Voor meer informatie: Zie www.cdahoorn.nl
OPROEP:
Iedereen die niet kan komen op maandag 14 maart maar wel een mening heeft, kan die kwijt via het e-mailadres m.pijl@hoorn.nl of via de website www.cdahoorn.nl Bellen kan ook: 0620675788. Met de reacties wordt uiteraard discreet en vertrouwelijk omgegaan.