Horizon College pleit voor behoud TSH-schoolgebouw

ingevoerd op 13-3-2005

Ook het Horizon-College is tegen sloop van de Technische School op de hoek van de Liornestraat en de Johannes Poststraat. De sector Techniek van het Horizon College heeft de Gemeente gevraagd om een deel van het complex te huren, maar de gemeente wil daar niet aan meewerken. Op het stadhuis hebben ze immers besloten dat het gebouw tegen de vlakte moet. Nog dit jaar zou de sloop moeten aanvangen. Bij de politieke partijen in Hoorn lijkt de kwestie helemaal geen rol te spelen.

Behalve het Horizon-College is ook de Vereniging Oud-Hoorn fel tegenstander van de sloop. In een brief aan deze vereniging meldt projectleider MTS+ de heer G. Vlaar:
”We ondersteunen dus graag uw pleidooi voor het behoud van dit pand en kunnen door het op korte termijn te gaan betrekken, ook nog een bijdrage aan leveren. Leegstand leidt alleen maar tot verval en daar hebben we genoeg voorbeelden van in Hoorn”.

Lees hier de volledige brief van het Horizon-College:

Geachte vereniging,

Met belangstelling las ik vanmorgen uw peidooi voor het bewaren van het pand van de TSH aan de Joh.Poststraat 71. Het is inderdaad een beeldbepalend pand dat het verdient om behouden te blijven. Wij, de sector techniek van het Horizon college in Hoorn, willen het pand de komende drie jaar graag huren om onze afdeling techniek te huisvesten en aan de
Maelsonstraat nieuwbouw te realiseren. Na contact te heben gezocht met wethouder van Es, kregen we via een ambtenaar te horen dat huur niet mogelijk omdat het pand nog dit jaar gesloopt gaat worden, met uitzondering van het gedeelte dat het OPDC gaat gebruiken. Hoewel we verbaasd waren over dit antwoord, gegeven het feit dat het hier om een gemeentelijk monument
gaat, komenwe op dit moment niet verder. We ondersteunen dus graag uw pleidooi voor het behoud van dit pand en kunnen door het op korte termijn te gaan betrekken, ook nog een bijdrage aan leverern. Leegstand leidt alleen maar tot verval en daar hebben we genoeg voorbeelden van in Hoorn.
Met vriendelijke groet,
drs. G.P. (Gerard) Vlaar
projectleider MTS+

Reactie van Oud-Hoorn:

Geachte heer Vlaar,
Dank voor uw steunbetuiging inzake het behoud van het volledige gebouw van de voormalige TSH. We zullen deze op de site plaatsen. Het is echter nog overtuigender wanneer u zich ook achter Oud Hoorn schaart mbt het behoud van het oude schoolgebouw aan Johan Messchaertstraat 3. Was het niet uw Raad van Bestuur die op die plek een hoog woongebouw heeft geprojecteerd vergezeld van sloop van het huidige eigendom ?
Oud Hoorn zal de laatste kwestie binnenkort opnieuw bij B&W en in de publiciteit aan de orde stellen en rekent ook in dat geval op uw steun.
Hartelijke groet,
Ton van Weel

Reacties
Reactie: (Daniël)
14-3-2005, 12:54
Is het nog niemand opgevallen dat zo gauw de naam van Es valt,de gemeente direct de kop in het zand steekt als het erop aan komt wat eigen initiatieven betrefd? Of laten we de opvreters van de Nieuwe steen nog langer weigeren te luisteren naar wat de bevolking wil! per slot van rekening zijn wij ,de burgers, toch degene die bepalen wie er uit onze naam in dat gebouw komen te zitten,en horen zij dan niet te luisteren naar wat wij zeggen??

Maar zoals altijd doet de gemeente toch waar zij zelf zin in heeft en vernietigd zij wederom een flink stuk kapitaal want de grond van de TSH zal ongetwijfeld voor een appel en een ei verkocht zijn aan Zeeman Vastgoed zodat er zulke dure woningen worden gerealisseerd dat die voor ons, gewone burgers, niet te betalen zijn...hoezo bouwfraude bestaat niet meer in Hoorn?

Ben benieuwd wat de volgende stap van dit corrupte ambtenaren zooitje is...