Uniek verzamelboek in Hoorns museum gepresenteerd

Eerste exemplaar voor Harry de Winter

In het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn zijn nog tot en met 22 mei de gekste radio’s ter wereld te zien. Radio’s in de vorm van beroemdheden als John Lennon, Elvis of John Wayne. Maar ook in horloges, spaarpotten, schoenen en brillen met ingebouwde radio.
Een pistool of pen met radio, Batman- en Superman-radio’s. Je kunt het zo gek niet bedenken. Zelfs radio’s die eruit zien als jukebox, whiskyfles of gitaar. Uit de hele wereld verzamelde Wim Meter de zogenaamde novelty radio’s en zijn verzameling is nu in Hoorn te zien. Ook worden de opvallende collecties speeldozen, spaarpotten en crystal radio’s van Meter getoond.

Het splinternieuwe kleurrijke boek ’The story of a collector’ over deze verzamelingen is te koop in de MuseumShop en de boekhandel. Deze week overhandigde nieuwslezer Arend Langenberg het eerste exemplaar van het boek aan muziekliefhebber annex tv-producent Harry de Winter (zelf een groot verzamelaar) in het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. Veel belangstellenden genoten van de ludieke voordrachten van de radio-mannen en bewonderden het boek en de bijbehorende tentoonstelling.

Het Museum van de Twintigste Eeuw, gevestigd aan de Bierkade 4 in Hoorn, beschikt over een lift. Het is geopend dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Toegangsprijzen: volwassenen € 4,-; 4 tot 16 jaar en CJP € 2,-. Museumjaarkaarthouders mogen gratis naar binnen en NS-kaarthouders krijgen de helft korting.