Hoorns Belang niet tevreden met antwoorden College

ingevoerd op 29-3-2005

De Hoornse raadsfractie van Hoorns Belang is niet tevreden met antwoorden van B&W over een speeltuintje bij de Jan Bronnerhof in de Kersenboogerd. Daarom kaart de partij enkele onjuistheden aan en stelt opnieuw vragen aan het College.

Lees hier de brief van Hoorns Belang:

Aan het College van B & W
van de Gemeente Hoorn

Betreft: vragen ex artikel 37 inzake Speeltuintje Jan Bronnerhof

Hoorn,  28 maart 2005

Geachte dame en heren,
Met uw schrijven van 24 februari jl., ontvingen wij voor een deel antwoord op onze vragen van 7 februari jl. inzake het plaatsen van speeltoestellen aan de Jan Bronnerhof.
Inmiddels hebben wij ook de beschikking gekregen over de door u aangehaalde bijeenkomst van 27 mei 2004, en het blijkt dat er nogal wat onduidelijkheden zijn tussen deze notulen en uw eerder vermelde antwoord.
- U maakt in uw antwoord melding van een bijeenkomst van 7 september 2004, en dat er geen enkele bewoner gebruik heeft gemaakt van deze inloopavond.
o Volgens bewoners is er in de uitnodiging voor deze inloopavond slechts gesproken over de gymzaal en de Groene Steen.
- In uw antwoord heeft u het over 3 leeftijdscategorieën:
o Tot 8 jaar
o 8 – 12 jaar
o 12 jaar en ouder.
In de notulen wordt gesproken over:
o 3 – 6 jaar
o 8 – 10 jaar
o 12 – 15 jaar
Graag zouden wij willen weten welke leeftijdscategorieën u nu werkelijk aanhoudt voor het plaatsen van speeltoestellen
- Volgens uw antwoord zijn er speelmogelijkheden genoeg in de buurt t.w. aan het Mari Andriessenhof en aan het Charlotte van Pallandthof
o Is het u bekend dat er aan de Mari Andriessenhof inmiddels zo’n 30 kinderen wonen die de speeltoestellen claimen als hun eigendom en de kinderen van de Jan Bronnerhof (ook zo’n 30 in getal) daar wegsturen met de mededeling “jullie horen hier niet”.
- In uw antwoord geeft u aan meerdere malen contact te hebben gehad met Mevrouw Ugullu.
o Mevrouw Ugullu heeft meerdere malen getracht contact te zoeken met u, maar heeft u slechts éénmaal gesproken.
o Zij heeft meerdere pogingen gedaan om met u een afspraak te maken, maar dat is haar tot op heden niet gelukt.
o Ook heeft zij een brief af laten geven ( daadwerkelijk afgegeven op 10 februari jl.) bij de secretaresse van dhr. G.O. van Veldhuizen, echter ook op deze brief heeft zij nog steeds geen antwoord mogen ontvangen
- In uw antwoord geeft u in het geheel geen antwoord op onze laatste vraag. Hierin verwijst u slechts naar een overleg met bewoners van de Charlotte van Pallandthof.

Wij verzoeken u derhalve wederom de volgende vragen ex art 37 te beantwoorden:
- Waarom kunnen er in een buurt met veel kleine kinderen geen speeltoestellen geplaatst worden die op deze leeftijdsgroep zijn toegespitst?
- Waarom houdt de wethouder zo halsstarrig vast aan het plaatsen van géén toestellen?
- Waarom worden de vragen van de bewoners (voorzien van alle handtekeningen) consequent genegeerd?
- Is de wethouder bereid om met een schone lei opnieuw in overleg te gaan met de inwoners, om écht naar hun bezwaren en uitleg te luisteren, om vervolgens via een goed en constructief overleg tot overeenstemming te komen met deze inwoners?

Met vriendelijke groet,

José Kamphuis
Fractievoorzitter Hoorns Belang

c.c. griffier, fractievoorzitters, pers, bewoners

Reacties
Reactie: (familie yildirim)
6-4-2005, 17:58
Wij de bewoners van Jan bronnerhof nummer 1 zijn gewoon er in geluisd dat er in de toekomst een speelplaats voor onze deur zou komen, mooi niet!!!!!!! Wij hebben nu een zoon en zou dan willen dat hij voor mijn deur op zijn gemak kan spelen. Ik zou mij dan nergens voor zorgen kunnen maken. Wat moet ik met al dat gras voor mijn deur. ten eerste het is smerig ten tweede het wordt nergens voor gebruikt. Dus kom op met het speelplaats waar de gemeente zijn woord voor gegeven had.
Wat zou de ambtenaren zelf doen als zij kinderen hadden en hen belooft werdt dat er een speelplaats zou komen wat later opeens de plannen veranderde?

Reactie: (fam. Gooyers)
6-4-2005, 17:43
Nu onze dochter vorige maand is geboren ga je eens nadenken over de speelfaciliteiten bij ons in de buurt, al wandelend door de omliggende nieuwe straten is dat bar weinig voor het aantal kinderen die er nu al wonen en nog geboren zullen worden. Drie kleine speeltoestellen langs een doorgaande weg zonder hek er omheen is het dichtstbij het J. Bronnerhof. In deze straat M. Andriessenhof kunnen de kinderen niet eens lekker ravotten op de stoep omdat daar auto’s gepakkeerd staan op de door de gemeente aangelegde parkeervakken. Niet echt goed over nagedacht in een kinderrijke buurt. De kinderen spelen nu op de straat en dit levert gevaarlijke situaties op.
Verder ben ik van mening dat als er in het bestemmingsplan een speeltuin staat vermeldt deze er ook moet komen . Dan kan de gemeente wel zeggen dat er geen bewoners aanwezig waren bij een bijeenkomst, maar als deze gaat over een sportzaal en een speelgelegenheid bij de Groene Steen dan voelen wij ons niet geroepen om daar wel of geen bezwaar tegen te maken.
Ik wil deze reactie afsluiten met het spreekwoord een kinderhand is snel gevuld. Dus B&W stel ons niet teleur en maak voor de kinderen van het J. Bronnerhof een leuk speelplaatsje.

Reactie: (Fam. Sukandar)
5-4-2005, 20:45
Wij wonen op de Jan Bronnerhof en hebben een dochtertje van 2,5 jaar. Die speelt heel graag buiten, liefst in een speeltuin en niet alleen maar in de achtertuin. De speeltuin die we in de buurt hebben, waar ze kan spelen is alleen die bij de Mari Andriesenhof, met maar welgeteld DRIE toestellen. Er zijn ook nog veel andere kinderen die er gebruik van maken, vaak zelf zo dat ze je proberen weg te sturen omdat zij zelf daar willen spelen en vinden dat het HUN speeltuin is. Ik neem aan dat het niet de bedoeling is, dat we een fiets moeten pakken om 5 of 10 minuten verder naar een andere speeltuin te moeten gaan? We vinden dat er hier op de Jan Bronnerhof genoeg groen en ook nog veel ruimte is voor een speeltuin, vooral voor de jonge kinderen.

DUS NEERZETTEN DIE SPEELTUIN...........

Reactie: (michael)
5-4-2005, 13:44
Het is niet de eerste en zal helaas ook niet de laatste keer zijn dat een ambtenaartje liegt en bedriegt. De verantwoordelijke leugenaar is slechts uit op eigen roem (en daarbij behorende bonussen, promotie en ’aanzien’) en met een speeltuintje in de Jan Bronnerhof valt, naar zijn immer juiste mening, niet veel te scoren. Nee, een instortende schouwburg, woonwijken die niet gebouwd mogen worden, verkeersmaatregelen die teruggedraaid moeten worden etc. etc.: dat is pas het echte ’werk’.
Het speeltuintje moet er gewoon komen en desnoods financieer en plaats ik zelf het eerste speeltoestel. Dat is belofte die wel na gekomen zal worden.

Reactie: (Hesselink)
5-4-2005, 13:11
Ook wij van J Bronnerhof 26 willen graag speeltoestellen in de buurt van onze woning. Onze dochter is nu nog te jong om daar te spelen, maar tegen de tijd dat gemeente Hoorn heeft besloten speeltoestellen te plaatsen is zij waarschijnlijk wel oud genoeg!!!
Dus gemeente Hoorn heb oor voor de wensen van het gehele Jan Bronnerhof en zet een aantal speeltoestellen neer, of moeten we eerst een ambtenaar omkopen???

Reactie: (Merel van Straten)
5-4-2005, 10:52
Ik weet te weinig van de gang van zaken af om werkelijk te reageren. Ik ben op een bijeenkomst geweest inzake speeltoestellen (vorig jaar)en wat ik me herinner hebben we toendertijd met de aanwezigen aangegeven dat de speeltoestellen (voor oudere kinderen) niet op de plek zouden komen die in de plannen werd aangekondigd (voor blok 9-12). Omdat dit ten eerste voor oudere kinderen zou zijn en het daarnaast hoge speeltoestellen betrof. Volgens mij is toen besloten die specifieke speeltoestellen in de to liggende wijk te plaatsen. Ik heb natuurlijk geen bezwaar tegen speeltoestellen voor kleinere kinderen, en ben zeker van mening dat er geluisterd moet worden wanneer een meerderheid is die behoefte heeft aan een speeltuin. Lijkt me dat de discussie dus opnieuw gevoerd moet worden, gezien mij nu de bsluitvorming onduidelijk is.

Reactie: (Ynus)
4-4-2005, 21:30
ik woon zelf op de Jan bronnerhof en ben 15 jaar oud. Ik heb 2 zusjes, een van 5 jaar en ander van 0.5 jaar. Altijd als ik van school kom dan wilt me zusje van vijf met mij spelen. Dan wilt zij graag naar een speeltuin. Als ik haar meeneem naar de speeltuin bij de mari andriesenhof, krijgt ze altijd daar ruzie met die kinderen. Die kinderen zeggen steeds: Dit is ons speeltuin, en niemand mag er verder komen. Ik zelf ben ouder dan die kleine kinderen dus ik kan zelf ook niets tegen die kleine kinderen doen. Me zusje gaat dan huilend naar huis en dat vind ik heel erg zielig. Dit is niet alleen bij mijn zusje zo. Ook bij haar vriendinnen die verder wonen. Hebben jullie geen medelijden met deze kinderen. Het is echt niet eerlijk tegenover deze kinderen. Jullie zijn gaan gewoon in discusie met kleine kinderen van 4 jaar. De allerveiligste plek voor een speeltuintje is hier voor ons deur. Je hoeft geen straat over te steken, of door haagjes en struiken heen te lopen. Ik begrijp jullie probleem echt niet. Is het dan zo moeilijk om te luisteren?

Reactie: (fam. Winter)
4-4-2005, 21:19
Nog meer vanaf de Jan Bronnerhof...
Zoals B&W wellicht weten is de laatste fase van de Kersenboogerd een jonge aantrekkelijke buurt met veel positieve woonfactoren. Helaas zijn er ook mindere...
Ondanks eerdere toezeggingen/besprekingen is er nog niets terecht gekomen van de speeltoestellen aan de JB-hof. Ook wij zijn ouders van een 1.5 jarig mannetje. Het kan toch niet zo zijn dat hij binnen afzienbare tijd weg wordt geterroriseerd vanaf andere overvolle dichtbijzijnde speelplaatsen?!
Of is het net als met het beleid betreft de autoparkeerplaatsen (toewijzing van max. 1,2 parkeerplaats per huishouden, wat landelijk gezien het minimum is, en wat dus overduidelijk te weinig is, met name rond het JB hof met veel 2-verdieners) dat de gemeente max 1,2 speeltoestellen per 30 kinderen toewijst?!
Kom op mensen van B&W laten we wel realistisch blijven anno 2005! Laten we de jeugd een veilig,vrolijk en speels alternatief bieden!

fam. Winter

Reactie: (b de vries)
4-4-2005, 20:01
Wij wonen ook op de jan bronnerhof, volgens de bouwplannen zou er hier een speeltuin komen.
Dus die moet er gewoon komen.
Zelf hebben wij op dit moment nog geen kinderen maar misschien in de toekomst wel.
En dan wil ik niet naar een andere speeltuin te hoeven lopen terwijl er voor de deur genoeg ruimte is dus die speeltuin moet er gewoon komen.

Reactie: (b besanger)
4-4-2005, 19:43
wij wonen op de jan bronnerhof en hebben een dochtertje van 2.5 jaar en ze wil graag buiten spelen en gewoon in de speeltuin op de jan bronnerhof en niet eerst een paar straten verderop om in een speeltuinje te spelen bij 3 toestellen en 30 andere kinderen ,dus GEMEENTE HOORN zet er een speeltuintje neer voor de kinderen van de Jan bronner of word de nieuwe slogan HOOR(n),ZIEN en ZWIJGEN

Reactie: (Lili Vuong)
4-4-2005, 17:55
Ik woon in de J. bronnerhof en ben zelf 12 jaar oud. Ik vind het echt belachelijk dat er hier in de J. Bronnerhof nog geen speeltuin staat. Het is gewoon stom en de B&W hebben ook al een paar keer berichtjes gestuurd dat de speeltuin zou komen en maar weer verlengen! En nu komt er niet eens een speeltuin. 1 van de dingen waar mijn broertje zich het grootste op verheugde toen we hier kwamen wonen is de speeltuin. Zou het niet leuk zijn om je kinderen gewoon in de straat te zien spelen. Volgens mij hebben de B&W zelf een speeltuintje nodig om effe te spelen en dan weten hoe leuk het is om een speeltuin te hebben in de buurt. Mijn vriendin ( de dochter van Marisella de Cuba ) heeft een heel lief zusje van 1 jaar oud. Zou die het niet verdienen om een in een leuke buurt te wonen met een speeltuin!? En al die andere lieve kinderen dan wat hebben die misdaan zodat ze geen speeltuin kunnen krijgen!? Die stokoude B&W weten gewoon niet dat dat belangrijk is. Als ze zelf kinderen hebben dan zouden ze dat weten. Of anders houden ze gewoon niet genoeg van hun kinderen. Ik vind dat het echt gewoon klote is om geen speeltuin in de straat te hebben. Met een speeltuin zou het tenminste mooi en gezellig uit zien. Dan merk je niets van het verrotte grasveldje en de lelijke sporthal.

nr. 38

Reactie: (Benjamin Diana en Colin Uenk)
4-4-2005, 17:13
Het zal weer eens niet! dat er een persoon in de gemeente van Hoorn zit die niet heeft geleerd om te luisteren en fatsoenlijk genoeg is om antwoorden te geven op vragen die gesteld worden door de bewonders van het J Bhof.
Het past inderdaad in het rijtje van een klote pakeerbeleid een nutteloze bakkenplaats en de aanleg van een strook onkruid dat voor een grasveld moet doorgaan.
Een beetje jammer en dat is nog zacht uitgedrukt.
Ook wij hebben een sindskort een zoontje en ook ik zou graag een plekje in de buurt zien waar onze jongen over een jaartje kan spelen ipv in de achtertuin. Waarom kan er een paar straten verderop wel een speeltuin aangelegd worden? en is het na bijna 3 jaar bij ons nog steeds niet geregeld? Nee een oerlelijke qua kleurstelling totaal niet in het plaatje passende sporthal kan wel neergezet worden..en ik ben toch echt geen Jan de B om te zien dat dat gebouw echt geen gezicht is....
Ik zou willen dat in dit democratische land onze stemmen ook echt stemmen zijn, ipv behandeld te worden als lastige mensen...die of de speeltuin krijgen die de gemeente wil neerzetten wie voor de meeste kinderen niet of nauwelijks geschikt is op dit moment en in de komende jaren of de aangepaste speeltuin naar de wensen van de bewoners van het J Bhof en dat is helemaal niets....ooit gehoord van een middeweg?....

reactie van nr 16

Reactie: (Carol Dieterman)
4-4-2005, 10:15
Volgens de bouwplannen zou er hier een speeltuin komen, dus moet die er gewoon komen er is toch genoeg ruimte voor. Er wonen ook in onze straat veel kinderen die willen wij ook in onze eigen straat laten spelen wat ook goed is voor het contact in eigen straat voor jong en oud.
Dus neerzetten die speeltuin

Reactie: (Marisella de Cuba)
2-4-2005, 13:16
Ik zou heel graag zien dat er een speeltuintje komt bij de Jan bronnerhof, ik woon daar op nr 11 en heb kinderen en oppaskinderen. Ik zie overal in de buurt en in de straat zelf ook slingers die de geboorte aankondigen van een kindje, dus dat betekent dat er binnenkort nog meer kindjes zijn die graag in de speeltuin zouden willen spelen. Dan zou het zonde zijn als ze dat niet in hun eigen straatje zouden kunnen doen. Als het grasveldje bij de Jan bronnerhof oorspronkelijk als bestemming een speeltuin heeft, snap ik niet waarom het dus niet komt. Ik heb ook mailtjes naar Dhr van Es en naar de Gemeente Hoorn gestuurd, ik wacht nog op een antwoord. Dit moet op te lossen zijn als we gewoon als volwassen mensen om de tafel gaan zitten en dit overleggen. Onze kinderen zijn de toekomst van Hoorn, geef ze aub een veilige plek om te kunnen spelen en zo ervoor te zorgen dat het tevreden en gelukkige volwassenen worden die iets voor Hoorn te betekenen hebben. Spelen is zo belangrijk voor de kinderen. Ik hoop dat een ieder van ons nog heel goed weet hoe het is om een kind te zijn.

Reactie: (Fam. Ugullu)
1-4-2005, 22:45
Wethouders moeten leren luisteren. Ze nemen ons niet serieus. Of ze nooit zelf kinderen zijn geweest. Ze gedragen zich onvolwassen. Ze zijn net als kinderen van 4 jaar. Vooral dhr. van Es. Hij is extreem eigenwijs. Door hem worden onze kinderen de dupe hiervan. Moeten de kinderen van Jan Bronnerhof nummertje trekken of afspraken maken om te gaan spelen bij Mari Andriesenhof.

Reactie: (Fam. Ankele)
1-4-2005, 19:53
Wij wonen op de Jan Bronnerhof en ik vind het belachelijk dat de wethouder geen reactie geeft. Het lijkt wel een kinderachtig spelletje. We zijn volwassenen onder elkaar en kunnen dit toch wel oplossen.
Ik vind het heel erg dat de kinderen van de Jan Bronnerhof hier onder moeten lijden, want die zijn tenslotte het slachtoffer van dit kinderachtige spelletje.
Met vriendelijke groet
Fam Ankele.