Schoolvoetbaltoernooi Hoorn 2005

ingevoerd op 31-3-2005

Ook dit jaar organiseert het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn in samenwerking met de KNVB het schoolvoetbaltoernooi. Het toernooi is bedoeld voor jongens en meisjes uit groep 8 van de basisscholen. Woensdag 6, donderdag 7 en vrijdag 8 april 2005 strijden zij op het complex van voetbalvereniging Zwaluwen om de eerste plaats. Welke teams mogen zich dit jaar laten kronen tot beste voetballende school van Hoorn?
Het programma ziet er als volgt uit. Woensdagmiddag: 13.00 uur voorrondes jongens, gevolgd door halve finale jongens. Op de donderdag spelen de meisjes vanaf 16.00 uur hun voorrondes, gevolgd door halve finales. Vrijdag worden de finales gespeeld voor zowel de jongens als de meisjes. Dat begint om 17.00 uur.
Alle teams worden ingedeeld in poules. De wedstrijden duren tijdens de voorrondes 15 minuten. Maar liefst 35 jongensteams en 35 meisjesteams hebben zich dit jaar ingeschreven voor het evenement. Daarmee is een recordaantal teams dat meedoet aan dit toernooi bereikt. In totaal zullen er zo’n 900 voetballers en voetbalsters rondlopen gedurende deze drie dagen. De teams zijn al langdurig aan het trainen. Alle kinderen willen zich op dit toernooi graag in de kijker spelen. Wie weet wordt hun talent wel ontdekt en staan ze over 10 jaar in de Arena tegenover Nigel de Jong en Rafael van der Vaart.
KNVB
Het jongensteam en het meisjesteam van de Mariaschool verdedigen dit jaar hun titel. Beide teams gingen vorig jaar met de beker aan de haal. Zoals ieder jaar kan de winnaar meedoen aan de Noord-Hollandse finale. Speciaal voor dit toernooi heeft de heer Hoogeveen van de KNVB gediplomeerde KNVB-scheidsrechters geselecteerd, zodat een goede en kundige leiding tijdens de wedstrijden verzekerd is.
Iedereen is van harte welkom op 6, 7 en 8 april op het terrein van voetbalvereniging Zwaluwen om dit spektakel bij te wonen en de teams aan te moedigen. Bel voor meer informatie naar het Sportopbouwwerk gemeente Hoorn, tel. 0229 259456.