Politie controleert op veel plakken in de stad

ingevoerd op 2-4-2005

Op het Keern en diverse andere locaties is tijdens de motorsurveillance de afgelopen week gecontroleerd op verkeersovertredingen. Daarbij zijn de volgende bekeuringen geschreven:
1 x het rijden door rood licht
1 x bromfiets uit het verkeer wegens technische staat
2 x bromfiets wegens teveel vermogen
1 x het rijden zonder helm
1 x het niet handsfree bellen
1 x het parkeren op een invaliden parkeerplaats
2 x het niet dragen van de autogordel.

Daarnaast is op verzoek van ouders toezicht gehouden op het parkeren bij twee scholen: De Klipper aan het Han Hoekstrahof en De Kerseboom aan de Nachtegaal.

Ook is op de Weel, de Johannes Poststraat en de Willemsweg een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn er 46 bekeuringen geschreven. 21 keer wegens het overtreden van de maximum toegestane snelheid, 20 x wegens het niet dragen van de autogordel, 1 x wegens het rijden door rood licht, 1 x wegens het niet dragen van de helm, een keer wegens belediging van een agent en 2 x wegens het negeren van een geslotenverklaring. De hoogst gemeten snelheid was 79 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Op de Liornestraat is in de ochtend een verkeerscontrole gehouden. Vier automobilisten zijn bekeurd omdat ze de autogordel niet droegen. Even later is op de Oostergouw gecontroleerd. Ook hier werden vier personen bekeurd wegens het niet dragen van de autogordel.

Op de Oostergouw is in de ochtend een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn er 20 personen bekeurd, 19 wegens het niet dragen van de autogordel en één wegens niet handsfree bellen.