Bewoners Jan Bronnerhof zijn boos op gemeente

ingevoerd op 6-4-2005

Het uitblijven van een speelplek voor kinderen heeft tot veel boze reacties van bewoners van de Jan Bronnerhof in de Kersenboogerd geleid. Ze voelen zich belazerd door de Gemeente Hoorn.
De Hoornse raadsfractie van Hoorns Belang is niet tevreden met antwoorden van B&W en daarom kaartte de partij enkele onjuistheden aan en stelde opnieuw vragen aan het College.

Enkele reacties die elders op deze site zijn te lezen:

”Dus kom op met het speelplaats waar de gemeente zijn woord voor gegeven had.”

”Verder ben ik van mening dat als er in het bestemmingsplan een speeltuin staat vermeldt deze er ook moet komen.”

”De speeltuin die we in de buurt hebben, waar ze kan spelen is alleen die bij de Mari Andriesenhof, met maar welgeteld DRIE toestellen.”

”Het speeltuintje moet er gewoon komen en desnoods financieer en plaats ik zelf het eerste speeltoestel.”

”Ik heb natuurlijk geen bezwaar tegen speeltoestellen voor kleinere kinderen, en ben zeker van mening dat er geluisterd moet worden wanneer een meerderheid is die behoefte heeft aan een speeltuin.”

”De allerveiligste plek voor een speeltuintje is hier voor ons deur.”

”Laten we de jeugd een veilig,vrolijk en speels alternatief bieden!”

”Ik woon in de J. bronnerhof en ben zelf 12 jaar oud. Ik vind het echt belachelijk dat er hier in de J. Bronnerhof nog geen speeltuin staat.”

”Ik zou willen dat in dit democratische land onze stemmen ook echt stemmen zijn, ipv behandeld te worden als lastige mensen...”

”Ik heb ook mailtjes naar Dhr van Es en naar de Gemeente Hoorn gestuurd, ik wacht nog op een antwoord.”

”Wethouders moeten leren luisteren. Ze nemen ons niet serieus. Of ze nooit zelf kinderen zijn geweest. Ze gedragen zich onvolwassen. Ze zijn net als kinderen van 4 jaar. Vooral dhr. van Es. Hij is extreem eigenwijs.”

”Ik vind het heel erg dat de kinderen van de Jan Bronnerhof hier onder moeten lijden, want die zijn tenslotte het slachtoffer van dit kinderachtige spelletje.”





Reacties
Reactie: (ankele)
17-4-2005, 19:18
De bewoners van de jan bronnerhof zijn erg blij met het besluit van de wethouder, want het is gelukt we krijgen een speeltuin.
We krijgen twee wipkippen en een huisje en een glijbaan.
Hoera het is gelukt.

Reactie: (Oberon)
13-4-2005, 13:15
In al haar "wijsheid"heeft de gemeenteraad gisteren besloten dat het jeugdhonk NIET geplaatst zal worden op het grasveldje naast OBS de Bussel in Blokker...het loont dus wel om bezwaren te maken en emails te versturen tot zij op de nieuwe steen er zo ziek van zijn dat je het toch voor elkaar krijgt iets ongedaan te krijgen waar niemand op zit/zat te wachten...dus bewoners,doe je best en mail ze helemaal gek op de nieuwe steem...ons is het gelukt!

Reactie: (Robert Prins)
9-4-2005, 18:43
De gemeente heeft gewoon zijn belofte na te komen, er moet gewoon een leuk speel plekje komen voor de kinderen.
Het is gewoon belachelijk, dat er niks is in deze jonge buurt! Het John Raedeckerhof is een wijk die later is opgeleverd en die heeft al wel een speelplaats. Wij moeten zeker maar blijven wachten!!!!!!!!!

Reactie: (Oberon)
8-4-2005, 12:49
Zoals te doen gebruikelijk de laatste tijd steekt ook hier de gemeente zijn kop in het zand voor alle reacties en doet zij precies waar zij zelf zin in heeft,met als voorlopig dieptepunt het jeugdhonk in Blokker wat zowel door de aangrenzende school als in de buurt als een teken van arrogantie wordt ervaren door een niet nader te noemen wethouder die zijn zin wil doordrijven,laten we dat jeugdhonk in zijn achtertuin plaatsen met de mededeling dat het met die vandalisme en overlast best wel mee zal vallen,net zoals hij ons nu wil doen geloven..Ik hoop voor iedereen op het Jan Bronnerhof dat,en de speeltuin zoals toegezegd gewoon geplaatst word,en dat iedereen bij de eerst volgende gemeenteraadsverkiezingen zich massaal uitspreekt tegen dit gemeentebeleid van alles beloven maar niets doen...

succes