VOCHoorn: ”Cosy-terras wel erg snel en vriendjespolitiek”

ingevoerd op 14-8-2009

VOCHoorn is zeer verbaasd over de snelle goedkeuring voor het ’overterras’ bij Brasserie Cosy. De fractie denkt dat er sprake is van partijvriendjespolitiek vanwege betrokkenheid van PvdA-er Wagemaker. Ook is VOCHoorn verbaast over de snelheid van de procedure: ”Bent u zich er ook van bewust dat u de indruk wekt te meten met 2 maten, gezien het feit dat bij veel aanvragen van Horeca ondernemers de tijdsduur vele malen langer is dan in deze.” De partij wil van B&W weten welke procedure is gevolgd om voor het nieuwe kantoor van de Rabo-bank een zogenaamd ’overterras’ te realiseren. De bank vestigt zich in het pand van Cosy dat na Lappendag definitief de deuren sluit.

Lees hier de brief van VOCHoorn:

Aan het college van B&W

Vragen ex artikel 43, met betrekking tot  het z.g.“Cosy Terras”

Hoorn,14 augustus 2009

Geacht college,

Via het NHD van woensdag 12 augustus hebben wij ervan kennis genomen dat u heeft besloten om in te gaan op een verzoek van de Rabobank om bij hun te vestigen filiaal aan de Ged.Turfhaven een terras te mogen inrichten.

VOC Hoorn is zeer verbaasd over de gang van zaken. Daar waar andere horeca ondernemers vaak heel lang op beantwoording van een verzoek moeten wachten, is dit verzoek van de Rabobank er op wonderlijke wijze en binnen zeer korte tijd doorheen gekomen, we zouden bijna zeggen doorheen gejast.

In het NHD van vrijdag 14 augustus wordt aangegeven dat de kans groot is dat het terras gerund zal worden door een ander bedrijf. Vreemd vinden wij het feit dat de huidige eigenaren van Bar Skik niet van de vergunning op de hoogte schijnen te zijn. Zij geven in het interview van 12 augustus aan dat ze de zaak hebben verkocht aan een Amsterdamse Horeca ondernemer. Deze ondernemer  krijgt de vergunning als het ware in de schoot geworpen.
Het is zelfs een mogelijkheid dat de woonwinkel Fred de Vries het terras straks mag exploiteren.

We blijven ons verbazen en komen kort en bondig tot de volgende vragen.
1. Kunt u ons vertellen welke procedure het college met betrekking tot het in stand komen  van deze vergunning  heeft gevolgd?
2. Bent u zich er ook van bewust dat u de indruk wekt te meten met 2 maten, gezien het feit dat bij veel aanvragen van Horeca ondernemers de tijdsduur vele malen langer is dan in deze. En dat u daarmee het risico loopt dat er horeca ondernemers in Hoorn zijn die geen zin meer  hebben om in hun zaken te investeren?
3. Ed Wagemaker heeft een rol gespeeld bij de vergunningaanvraag van de Rabobank. De burgemeester heeft hem een bedankbriefje gestuurd. Is dit gebruikelijk in een dergelijke situatie? Zo ja, dan ontvangen wij graag voorbeelden. Zo nee, waarom is daar dan in dit geval wel voor gekozen?

Voor alle duidelijkheid, ook onze fractie vindt het jammer dat de eigenaren van Cosy hebben besloten de zaak te verkopen aan de Rabobank en dat hiermee een gezellige terras op een mooie hoek verdwijnt! Maar dit is in eerste instantie een zaak van de eigenaar die de zaak verkocht heeft. Het kan toch niet zo zijn dat wij als gemeente bestuur ons gaan mengen in dergelijke zaken die het bedrijfsleven aangaan.

U wekt als college de schijn van partijpolitieke besluitvorming gelet op de zeer snelle besluitvorming ten aanzien van het afgeven van de vergunning. De partijgenoot van wethouder Van Es t.w. Ed Wagemaker, heeft via de geëigende kanalen zoals de pers, wel onder het mom van persoonlijke titel, de zaak uitgebreid onder de aandacht gebracht. Het is toch nagenoeg bij elke inwoner van Hoorn bekend waar de “liefde” van Ed Wagemaker ligt op politiek gebied.

Wij van VOC Hoorn keuren uw handelswijze af en zijn benieuwd naar uw antwoorden.

Met vriendelijke groet namens de fractie van,
VOC Hoorn
Han Wolthuis   - Raadslid
Joke van der Meij- Raadscommissielid

Zie ook dit bericht:

Reacties
Reactie: (Bart)
22-8-2009, 20:13
Bedenk zo opeens na de laatste reactie van "The Insider"wie dit kan zijn!
Ene mevrouw van de PvdA!!
Wij noemen haar ook wel akela.....
Spannend hoor de onthulling wie u bent mevrouw of toch meneer???
Kan bijna niet wachten tot het moment dat u uw ware identiteit bekend maakt. Maar voor trouwe lezers van deze site (zoals ik) is 1+1 nog steeds 2, en heel duidelijk in uw geval!
Zou iedereen even aanraden om ook wat andere items op deze site te lezen, is heel verhelderend!
Ook Insider U/je opmerking dat het komende dinsdag een "latertje"wordt tijdens de commissievergadering,goh ja dan moet je toch wel een echte insider zijn!! Oh oh als je op deze manier aan een raadszetel wilt komen.
Maar ja als je lid bent van de PvdA heb je op dit moment wel wat te vrezen en dan doel ik niet alleen op de arrogante wethouder Van Es! Sterkte meid of jongen!

Reactie: (Jodokus)
22-8-2009, 17:28
@Insider en Piet Apegras,
zou het gewoon zo kunnen zijn dat VOCHoorn op papier heeft gezet dat wat er bij velen inwoners in Hoorn leeft, zonder dat er sprake is van "kinnesinne"of "nog een rekening te vereffenen"? Maar dat het hier lijkt te gaan om pure vriendjespolitiek!
Waar ben je bang voor Insider? dat VOCHoorn wederom sterk uit de verkiezingsstrijd komt, als ik je reacties zo hier en daar op deze site lees ben ik daar sterk van overtuigd. Maar ja jij als "Insider"weet waarschijnlijk veel meer dan ik als gewone burger die geïnteresseerd is in de plaatselijke poltitiek.

Reactie: (the insider)
18-8-2009, 14:54
Piet Apegras: the insider gelieve sexloos te blijven totdat ware identiteit bekend wordt... dus geen hij of zij aub. verder volkomen eens met uw bijdrage...en dan nog even inhoudelijk: wees blij dat er nu eens voortvarend en adequaat wordt gehandeld...het is ook nooit goed...en ja kinnesinne is de basis voor deze art 43 vragen van het VOC Hoorn.

Reactie: (Piet Apegras)
18-8-2009, 12:06
M.i. is er slechts sprake van een instemmend reageren op een plan (een overterras) dat voor Hoorn nieuw is en ook pilot kan zijn voor de Roode Steen. Het systeem van overterras en gezamenlijk terras wordt al jaren gedaan op het Leidseplein in Amsterdam.
Hoewel ene Insider hier wordt afgekraakt door deze en gene, legt hij w;el de vinger op de zere plek De VOCH heeft idd vást nog wel een rekening met het college te vereffenen.

Reactie: (NOZEM)
17-8-2009, 13:25
Beste Gerard, ook ik ben blij dat het terras waarschijnlijk behouden blijft!!!Maar de kern is, waarom wordt in dit geval snel een vergunning verleend?Heeft dit te maken met het feit dat zowel de wethouder J. van Es en E. Wagemaker, beiden van PVDA Huize zijne?? Zou dezelfde wethouder even snel gehandeld hebben als een van de oppositiepartijen hier de nodige aandacht aan had gegeven??Dat is de KERN van het verhaal!!!Ik ben benieuwd naar de antwoorden op de door de VOCH gestelde vragen aan het college??

Reactie: (gerard)
17-8-2009, 13:03
Hier dan wel een echte inhoudelijke reactie: ik ben blij dat mensen zich inzetten voor het behoud van dit geliefde terras.

Dat is de ware winst voor de stad. Ik hoop dat mensen dat zien zonder al dat moddergooien en behartigen van privébelangetjes.

Reactie: (Jodokus)
16-8-2009, 19:49
@ Jakkes ik ben het helemaal met je eens!

Reactie: (Jakkes)
16-8-2009, 18:32
Waarom gaat het hier in de discussies van Hoorngids nooit over de inhoudelijke zaken en wordt er altijd maar tegen elkaar gestreden? Het lijkt wel alsof alle posters hier op het forum lid zijn van de collegepartijen en continue in verdediginsmodus zijn. Het zou u allen sieren als u zich vaker op de inhoudelijke discussie richt!

Reactie: (Jodokus)
16-8-2009, 18:18
@ en dat noemt zich Insider??
Wie u ook bent meneer of mevrouw Insider, u weet duidelijk niet, of u bent zich er niet van bewust dat kan ook, wat er in onze stad speelt!!!Er wordt niet alleen door horeca ondernemers schande over de gang van zaken gesproken maar ook door de "gewone"burgers. Leg u oor eens te luister, of maakt u misschien zelf deel uit van dit college? Of bent u lid van een van de college partijen, zou mij niets verbazen.
Het is precies wat Nozem opmerkt, waarom gaat u niet in op de zaak op zich, in plaats van met modder te gooien naar een partij die volledig staat achter dat wat ze schrijven.
De enige die echt triest is bent u!

Reactie: (NOZEM)
16-8-2009, 17:46
Beste Insider, waarom grijp je terug naar het verleden en ga je niet op de case zelf??!!Ik denk dat je wederom weer niet weet waar je over praat!!

Reactie: (the insider)
16-8-2009, 11:42
Triest maar niet geheel onverwacht... er staan nog oude rekeningen open bij het VOCH richting het college....Alleen wat ze niet begrijpen is dat een dergelijke reactie meer zegt over de kwaliteit en integritiet van de VOCH (een party waar invloed te koop is) dan over degenen wie ze onheus bejegenen...