Eerste paal gebouw Werk en Inkomen

ingevoerd op 18-4-2005

Woensdag 20 april 2005 slaat wethouder Helling van Sociale Zaken samen met de districtmanager van Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) de heer Kiene de eerste paal voor het gebouw ‘Werk en Inkomen’. Vanaf april 2006 zullen meerdere, met werk en inkomen verwante organisaties vanuit dit gebouw hun diensten verlenen. Dit zijn de gemeentelijke afdeling Sociale Zaken, CWI West-Friesland, UWV en het reïntegratiebedrijf Rentree. Deze groep wordt
waarschijnlijk nog uitgebreid met private dienstverleners als uitzendbureaus en scholingsinstituten.
BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW ‘WERK EN INKOMEN’
Er zijn op dit moment vier bedrijfsverzamelgebouwen in Noord-Holland, waarvan twee in Amsterdam. Het gebouw ‘Werk en Inkomen’ is een van de vijf bedrijfsverzamelgebouwen in voorbereiding in Noord-Holland.
Het samenbrengen van publieke en private dienstverleners op het gebied van werk en inkomen op één locatie kent meerdere voordelen. De werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden kunnen op één plek alle voor hen relevante diensten vinden. De dienstverlening van de verschillende organisaties kan beter op elkaar worden afgestemd, waardoor de cliënten snel terecht komen bij de juiste instantie. Bovendien hoeven cliënten slechts eenmaal hun gegevens te overleggen.
De gemeente wordt eigenaar van het gebouw Werk en Inkomen. De volledige gemeentelijke afdeling Sociale Zaken zal vanuit dit gebouw haar diensten verlenen. Alle andere organisaties huren hun ruimte. Ook CWI zal met de hele organisatie vanuit het nieuwe gebouw gaan werken.
ONTWERP GEBOUW WERK EN INKOMEN
Het hart van het gebouw is een overzichtelijke open ruimte, van waaruit alle organisaties vanaf een eigen plek hun diensten verlenen. Het pand is ontworpen door Zeeman Architekten uit Hoorn en krijgt de modernste energiezuinige installaties. De belangrijkste daarvan is de warmtepompinstallatie. Aangesloten op twee ondergrondse bronnen wordt in de winter warmte onttrokken aan de aarde en in de zomer koude. Dankzij deze maatregelen wordt een energiebesparing van 12 procent bovenop de wettelijke eis behaald, waardoor het gebouw in aanmerking komt voor een provinciale subsidie voor CO2-arme gemeentegebouwen.