10e Begoniatapijt op de Roode Steen start donderdag

ingevoerd op 16-8-2009

Deze week, als de Kermisattracties weer uit de straten van Hoorn verdwenen zijn, verandert de Roode Steen voor de tiende maal in een grote bloemenzee. Met ruim 110.000 begoniabloemen zal op het plein een bloementapijt van bijna 500 m2 worden gelegd. Dit jaar staat het ontwerp in het teken van het tiende Begoniatapijt met als subthema: 50 jaar Begoniateelt in Nederland (Westfriesland).

De voorbereidingen zijn in volle gang en de vele vrijwilligers staan te trappelen om op donderdag 20 augustus met duizenden bloemen het ontwerp, dat grotendeels is opgebouwd uit onderdelen van alle vorige tapijten, in Hoorn neer te leggen. Het tapijt ligt er straks op dezelfde manier bij als vorig jaar, dus met de loopsteiger aan de zijde van het Grote Noord. Zo heeft men vanaf de terrassen een goed uitzicht over het kleurrijke tapijt.

In Zwaagdijk zijn op dit moment de vele kleurrijke velden te zien met de bloeiende knolbegonia’s waarvan er vele volgende week in het Begoniatapijt op de Roode Steen liggen. Hoewel er volgende week enkele tienduizenden begoniabloemen geplukt zullen worden zal dat haast niet zichtbaar zijn op de honderdduizenden begoniaplanten. Zolang het niet te koud wordt kunnen knolbegonia’s tot ver in het najaar bloeien.

Openingstijden
Het begoniatapijt in Hoorn is te bezichtigen van donderdag 20 augustus t/m zondag 23 augustus 2009. Openingstijden van ’s morgens 10.00 uur tot ’s avonds 22.00 uur. Een speciale loopbrug biedt uitstekend zicht over het tapijt. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op