Tas van tasjesrover afgepakt Hoorn

ingevoerd op 24-4-2005

Een onbekend gebleven persoon pakte zaterdag omstreeks 18.00 uur, terwijl hij op een brommer langs een terras reed, een tas weg van een terrasstoel. Dit vond plaats bij een restaurant op de Veemarkt. De tas was eigendom van een 61-jarige toeriste, die op het terras van een drankje zat te genieten. Een toevallig passerende automobilist (28 jaar, afkomstig uit Zwaag) zag de diefstal gebeuren, aarzelde niet en ging in zijn auto de dief achterna. Hij wist hem een paar straten verderop klem te rijden. De dief gaf de tas direct terug en ging er op zijn brommer vandoor. Dankzij dit kordate optreden kon de vrouw haar tas even later weer in ontvangst nemen.
Het signalement van de vermoedelijke dief is als volgt: 20 tot 30 jaar oud, 1.75 m. lang en donkerblond stijl haar. Hij was gekleed in een spijkerbroek, een donkerkleurig jack en een zwarte muts.

Reacties
Reactie: (joep)
26-4-2005, 12:13
Inderdaad moedige aktie, voor je het weet wordt je aangeklaagd voor beschadigde brommer of tasjesdief zelf. Daar sta je dan met je goede bedoelingen.

O en over ophangen, niet aan JP, daarvoor hebben we de galgenbocht ;-)

Reactie: (Oberon)
25-4-2005, 18:45
Ik vindt het wel een heel gevaarlijke actie van deze automobilist,stel je voor dat de scooter beschadigt geraakt was,of erger dat de bestuurder ten val gekomen zou zijn,wat dan? Zou de dader van deze hufterige actie ook aangifte gedaan hebben tegen de automobilist wegens het beschadigen van zijn (?) eigendom of zij hij een schadeclaim ingedient hebben wegens gedorven inkomsten...
Wat een misselijk land leven we toch ook als je niet eens meer normaal in slaapstad Hoorn op een terrasje kunt zitten zonder te worden beroofd!

is eigenlijk maar een straf voor de dader,ophangen aan het standbeeld van JP als waarschuwing voor iedreen die op hetzelfde idee dreigt te komen..