Toon van de Wijdeven volgt Hatice Kaplan op als raadslid PvdA-Hoorn

ingevoerd op 3-5-2005

Dinsdag 10 mei wordt Toon van de Wijdeven geïnstalleerd in de gemeenteraad van Hoorn als opvolger van Hatice Kaplan, die wegens drukke werkzaamheden onvoldoende tijd kon vrijmaken om haar taken goed te uit te voeren. De PvdA-Hoorn is zeer verheugd dat Toon zich in wil zetten binnen de fractie. Hij is geen onbekende in Hoorn. Van 1991 tot 2003 was hij werkzaam als sociaal cultureel werker bij de stichting Netwerk in Hoorn, voornamelijk als leidinggevende in het wijkcentrum Grote Waal, maar daarnaast ook als mede-initiator van de stichting Hoornse Stadsfeesten, het eenmalige project “de Nightclub” in het pand Onder de Boompjes waar 100 vrijwilligers bij betrokken waren en actief in de stichting Hoornse Havenconcerten. Als blijk van waardering kreeg hij in 2003 de gemeentelijke Kunst&Cultuurprijs.
Na de middelbare school is hij in 1964 naar de Sociale Academie gegaan met als studierichting Sociaal Cultureel werk en Opbouwwerk. In 1970 werd hij wijkopbouwconsulent in Nijmegen. Tijdens die periode deed hij de studie Hogere Sociaal Pedagogische Opleiding met als specialisme Opbouwwerk.
In zijn woonplaats Beuningen richtte hij met enkele leden van de PvdA de plaatselijke afdeling op en werd gekozen als lid van de gemeenteraad.
Na zijn verhuizing naar Tiel werd hij  van 1974 tot 1980 coördinator van een Regionale Instelling voor Jeugd,- en Jongerenwerk werkzaam in West Gelderland.
en vervolgens was hij van 1980 tot 1985 werkzaam als HBO-docent Methodiek Opbouwwerk in Den Bosch.
In de daaropvolgende periode heeft hij met enkele mensen een coöperatieve vereniging opgericht die ondermeer een recreatiebedrijf heeft opgezet.
Na het behalen van zijn managementdiploma kwam Toon van de Wijdeven in dienst bij stichting Netwerk, waar hij in diverse wijken van Hoorn de inspirator was van bij vele activiteiten in de wijkcentra en daarbuiten.
Inmiddels maakt hij gebruik van de Vut en trekt het hem aan om de draad van de lokale politiek weer op te pakken. Als  lid van de Loge Westfriesland van de reguliere Orde van Vrijmetselaren, maar ook als amateur-pianist en verzamelaar van bladmuziek wil hij in de progressieve vleugel van de PvdA niet alleen zich sterk maken in de kunst en cultuursector, maar zich vooral inzetten voor het welbevinden van mensen met minder kansen.

Reacties
Reactie: (Henny Webster)
5-5-2005, 15:04
Fijn dat je je zo in het Westen doet kennen!
Veel succes!!!!!!!!!
Groet, Henny en Myra

Reactie: (Sebastiaan Hol)
4-5-2005, 16:32
Toon gefeliciteerd!

En trek je je niet teveel aan van de fractiediscipline?

Cultuur voorop stellen en transparantie in de besluitvorming, neem dat maar als leidraad voor je functioneren in de gemeenteraad.

Succes, en we spreken elkaar nog wel.