Voormalig postkantoor wordt tijdelijk museum

Gemeente heeft nog geen koper kunnen vinden

In het voormalige Postkantoor aan het Grote Oost komt deze zomer tijdelijk een museum. Burgemeester en Wethouders hebben voor de periode van 1 juni t/m 1 september ingestemd met dit gebruik. Initiatiefnemer voor het nieuwe museum is het splinternieuwe PvdA-raadslid Ton van de Wijdeven. Zijn verzameling bladmuziek zal hij tijdelijk in het mooie pand tentoonstellen.

Op 12 september 2004 sloot het enige postkantoor in de Hoornse binnenstad definitief de deuren, tot verdriet van veel bewoners en bedrijven in de binnenstad, en kwam er als alternatief een postagentschap in een sigarenwinkel op de Veemarkt. De Gemeente Hoorn, die het pand enkele jaren geleden kocht van Postkantoren BV, leek lange tijd in onderhandeling met de Kunstuitleen West-Friesland van de familie Kenter. Heet hangijzer daarbij was, naast het aankoopbedrag, onder meer het gebruik van het parkeerterreintje achter het gebouw. Hoorn wil daar parkeerplaatsen voor omwonenden. Overigens waren er ook plannen van een particulier voor een zogenaamd Stadslogement in het oude Postkantoor.

De verkoop van het voormalige postkantoor lijkt voorlopig dus niet te lukken en daarom krijgt het deze zomer een tijdelijke culturele bestemming als museum.

Reacties
Reactie: (M.B. Kolvers)
21-10-2016, 18:20
Ik heb in mijn bezit een flinke hoeveelheid bladmuziek waar ik van af wil, is hier nog interesse voor