Proef voor 2 uur parkeren in binnenstad Hoorn

ingevoerd op 8-5-2005

Het College van B&W heeft tot een proef voor 1 jaar besloten waarbij de maximale parkeerduur in de Hoornse binnenstad wordt verlengd tot 2 uur. Nu mag bij de meeste parkeermeters slechts 1 uur geparkeerd worden, waardoor ondernemers omzet misliepen of burgers geregeld werden verrast met een parkeerbon. De gemeenteraad moet nog accoord gaan met het voorstel, maar daar lijkt inmiddels een meerderheid voor de langere parkeertijd te zijn. De verruiming geldt voor zo’n 400 parkeerplaatsen in het centrum. De Commissie Stadsontwikkeling en Leefomgeving wordt over het voorstel geinformeerd en moet bepalen of het de kosten ad € 14.500,-- waard is.

Overigens heeft B&W ook besloten om een vacature voor een Parkeercontroleur in te laten vullen zodat Bureau Stadstoezicht op volle sterkte aan de slag kan...

Reacties
Reactie: (ikke)
18-5-2005, 13:12
Prima, maar laat de stadswacht dan ook eens vergunningsplekken controleren. Want als je ziet hoeveel auto´s zonder vergunning daar geparkeerd staan.
Ze doen alleen een vast rondje, veemarkt, westerdijk, achterom. MAar ik zie ze niet op het Munnickenveld, Noorderstraat, Spoorstraat.

Reactie: (johannes)
11-5-2005, 13:41
de auto staat in een blauwe zone en niet betaald parkeren

Reactie: (ros)
11-5-2005, 13:31
Kunnen dan ook alle parkeermeters zo ingesteld worden dat je de avond van te voren al kan betalen voor de volgende morgen ?