Laatste kans Hongerwinter-expositie

Ook 2e Pinksterdag geopend

Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn toont nog tot en met 2e Pinksterdag de succesvolle tentoonstelling “Hongerwinter 44/45”.  Duizenden hebben de expositie inmiddels bekeken en reageerden enthousiast op de presentatie. Ook brachten tientallen scholen uit Noord-Holland een bezoek aan de hongerwinter-expositie. In het weekend, en op maandag 2e Pinksterdag, is het museum van 10 tot 17 uur geopend.

De expositie “Crazy Radio’s” (met radio’s die er niet als een radio uitzien…) is nog tot en met 22 mei te zien. Vanaf 5 juni toont het Museum van de Twintigste Eeuw exposities voor het hele gezin: In één zaal geven miniatuurtreinen een beeld van honder jaar spoor in ons land en in een tweede zaal staan honderden speelgoedfornuisjes en tientallen poppenhuizen opgesteld.

Het Museum van de Twintigste Eeuw, Bierkade 4 in Hoorn, toont in de vaste opstelling een nostalgische collectie (gebruiks)voorwerpen en interieurs uit de afgelopen eeuw en is voor jong en oud leuk om te bezoeken. In het museum is ook een grote maquette te zien die weergeeft hoe de stad Hoorn er vroeger uitzag. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur. Dankzij een lift is het museum voor een ieder goed toegankelijk. Ook beschikt het museum over een sfeervol MuseumCafé en een uitgebreide MuseumShop met nostalgische artikelen.

Meer informatie vindt u op de museumsite www.museumhoorn.nl.