Hoorn wint landelijke prijs voor ICT-dienstverlening

ingevoerd op 8-6-2005

De gemeente Hoorn heeft een EGEM-award gewonnen voor de diensten op ICT-gebied die Hoorn verleent aan externe klanten, zoals andere gemeenten en scholen (outsourcing). De uitreiking vond plaats op woensdag 8 juni tijdens het jaarlijkse congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in Goes. Burgemeester G.O. van Veldhuizen nam de prijs namens de gemeente in ontvangst.
Sinds 2001 beheert de gemeente Hoorn alle grote applicaties die in gebruik zijn bij de gemeente Enkhuizen. Twee jaar later kwam het beheer van het computersysteem van de sociale dienst van de gemeente Waterland daarbij, in januari 2005 gevolgd door dat van Medemblik.
Sinds november 2004 beheert Hoorn alle ICT-activiteiten van de gemeente Niedorp. Daarnaast verzorgt Hoorn ook het beheer van de ICT in het Hoornse basisonderwijs (34 scholen).
Deze vorm van samenwerking, waarbij sprake is van een klant-leveranciersrelatie, stelt Hoorn in staat de inkomsten te benutten om extra personeel aan te trekken. Dat leidt tot een kwaliteitsverbetering van de eigen voorzieningen die ook de partners ten goede komt.
Wethouder A. Helling, portefeuillehouder ICT van de gemeente Hoorn en lid van de VNG-commissie informatiebeleid, toont zich verheugd over het winnen van de prijs: “Het is een blijk van waardering voor onze inzet en pioniersgeest. Onze aanpak is een voorbeeld hoe gemeenten en semi-overheidsinstellingen als scholen kunnen samenwerken om tot een betere en betrouwbare dienstverlening te komen. ICT wordt steeds meer als een belangrijk hulpmiddel gezien om bestuurlijke doelstellingen te behalen.”
De EGEM (Elektronische Gemeenten) is de organisatie, ingesteld door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, die gemeenten met behulp van ICT beter wil laten presteren op het gebied van dienstverlening, politiek en beleid en interne organisatie. Met het toekennen van de zogenaamde “bolletjestrui” aan Hoorn staat Hoorn te boek als “gemeente die een forse inspanning heeft geleverd om te klimmen in het beter presteren in de dienstverlening met behulp van ICT”, aldus de EGEM.

Reacties
Reactie: (Henk)
8-6-2005, 17:38
Misschien kunnen onze ICT helden van de gemeente Hoorn er dan ook eens voor gaan zorgen dat de zoekfunctie van hun website ook werkt in Firefox!