Wedstrijd voor ontwikkeling centrum Bangert en Oosterpolder

ingevoerd op 11-6-2005

De gemeente Hoorn schrijft een wedstrijd uit voor de ontwikkeling van het centrum van de nieuwe wijk Bangert en Oosterpolder. Het gaat om het hart van de nieuwe wijk waar rond 2010 zo’n 3.400 woningen staan en rond de 9.000 mensen zullen wonen. Het te ontwikkelen plan betreft twee basisscholen, twee peuterspeelzalen, een buurthuis, een sporthal, een gezondheidscentrum, kinderopvang, een klein winkelcentrum, een parkeergarage, 185 woningen en de ruimte eromheen, inclusief vijver. Deze week verschijnt een advertentie in het (landelijk verschijnende) vakblad Cobouw waarin ontwikkelaars worden uitgenodigd deel te nemen.

Na publicatie van de advertentie wordt uit het aantal reacties een selectie gemaakt van maximaal tien deelnemers. Zij worden uitgenodigd om officieel in te schrijven voor de ontwikkelcompetitie. Op basis van een presentatie worden (maximaal)drie ontwikkelaars uitgekozen om tegen een vergoeding hun visie uit te werken in een voorlopig ontwerp.

De drie ontwerpen worden beoordeeld door een selectiecommissie, waarna het college van B. en W. op basis van het rapport van de beoordelingscommissie een besluit neemt.
In maart 2006 moet er een ontwerp liggen voor het centrumgebied.
Uitgebreide informatie over de wedstrijd en de beoordelingscriteria is vanaf vrijdag 10 juni te vinden te vinden op de gemeentelijke website www.hoorn.nl.