Intermaris Hoeksteen op ramkoers?

Sloop van de Sterflats in Hoorn gaat mogelijk toch door.

HOORN - Intermaris Hoeksteen houdt hardnekkig vast aan sloop van de Sterflats in Hoorn. Dat meldt de Werkgroep Anti Sloop Sterflats. Tijdens een informatieavond op 25 augustus voor huurdersverenigingen in Hoorn lijkt het of IntermarisHoeksteen geenszins van plan is om af te zien van sloopplannen van 120 woningen in de Sterflats.

Werkgroep Anti Sloop Sterflats is verbijsterd: Wij hadden echt gedacht dat Intermaris met een alternatief zou komen na de door de gemeenteraad op 17 juni 2009 aangenomen motie. De Hoornse gemeenteraad kwam eensluidend tot de conclusie dat het wooncomplex op de Astronautenweg een goede mix is van goedkope en middeldure huren en een goede afspiegeling is van de bevolkingssamenstelling, waardoor sloop zeker niet nodig is. Wat ons nog het meest verbaast is dat tijdens de informatieavond, waar Werkgroep Anti Sloop Sterflats toehoorder mocht zijn, in de qua vorm wel zeer professionele presentatie, op geen enkele wijze inhoudelijk, specifiek en doorberekende argumenten naar voren zijn gebracht waarom er nu toch gesloopt zou moeten worden. Opvallend is dat de Sterflats juist voldoet aan alle kernpunten en voorwaarden van diversiteit die IntermarisHoeksteen zich zelf steld in hun meerjaren strategisch voorraadbeleid.

Op de speciale raadscommissievergadering van 11 juni 2009 zei directeur Martin Hoiting van Intermaris:”Wij zijn bereid naar jullie argumenten te luisteren en in gesprek te gaan met de Werkgroep Anti Sloop Sterflats over alternatieven”. Nu, blijkt Intermaris niet van plan te zijn dat waar te maken. Tijdens de informatieavond werd duidelijk gemaakt dat de gedachte om het sloopplan te laten varen en het gehele complex in een nieuw jasje te steken waarmee aan de wens van de bewoners en de Hoornse politiek tegemoet zou worden gekomen, voor Intermaris absoluut geen optie is. Er is alles behalve zinvolle participatie van de bewoners in deze overdonderende, vasthoudende en gehaaste besluitvorming. Ook de handtekeningen die in juni aan de Burgemeester en aan de heer Hoiting werden aangeboden, en welke getuigd dat 93% van de bewoners tekende tegen de sloopplannen, werd tijdens de informatieavond als onbelangrijk detail van tafel geveegd.

Het sterflat complex is een geheel met bijzondere kenmerken. Daarom verkreeg het project in 1969 als eerste van Minister Schut het predicaat experimentele woningbouw. De ontwerper van het project, architect Ir. Hans Gelderblom en zijn echtgenote voormalig Eerste Kamer lid Hanneke Gelderblom–Lankhout zijn uiterst teleurgesteld en zeggen desgevraagd de gang van zaken stuitend te vinden.

De Werkgroep Anti Sloop Sterflats, hoopt vooralsnog dat IntermarisHoeksteen bij zinnen te brengen is en het Sterflats complex als een inspiratiebron gaat zien voor toekomstbestendige, diverse, eigentijdse en verantwoorde sociale woningbouw in Hoorn.

Reacties
Reactie: (besro)
28-8-2009, 21:33
tokkies? weetnie waar je zelf woont maar die wonen niet in hoorn pietje puk

Reactie: (Pietjep)
28-8-2009, 15:04
van mij mogen ze weg. Het is toch al geen porem, en die tokkies die er wonen... maargoed dat daargelaten.
Er moet wel een goede oplossing/alternatief komen voor de mensen die er nu huren.

Reactie: (enzo)
27-8-2009, 20:25
Het is ronduit s c h a n d a l i g dat woningen, die bouwkundig in een uitstekende staat verkeren en die alleen maar na 40 jaar een opknapbeurt nodig hebben, nu ten prooi dreigen te vallen aan de geldzucht van enkelen die het, om het maar zacht uit te drukken, al financieel goed hebben.
De andere, door I/H aangevoerde redenen worden uitsluitend aangevoerd om dit feit te verdoezelen,

Gelukkig staat de gemeenteraad in overgrote meerderheid achter de fel protesterende bewoners.
Mocht door hen tóch een sloopvergunning worden afgegeven( je weet tenslotte nooit hoe een balletje kan rollen en vooral welke persoonlijke belangen er allemaal meespelen) dat staat de bewoners nog altijd een gang naar de rechter open. Ik kan me niet voorstellen dat die de geldzucht van enkelen zwaarder laat wegen dan het lot van 120 gedupeerde huishoudens.
Een rechter wordt tenslotte altijd nog geacht "recht" te spreken.
Maar misschien loop ik nu wat teveel op de dingen vooruit. Misschien, heel misschien, breekt het licht nog door bij de bestuurders van I/H

Reactie: (Bandje)
27-8-2009, 15:42
Genoeg in het nieuws geweest de laatste tijd wat die gasten van woningcoöperaties verdienen. Slopen en duurder neerzetten betekend nog veel meer graaien en als een gemeentebestuur daar gewoon mee in gaat hebben ze boter op hun hoofd of zitten zij ook in een ander bestuur behalve gemeenteraad en dat heet volksmafia.

Reactie: (sterreflat)
27-8-2009, 15:39
ik weet wel dat ze nog steeds niets vertellen aan de nieuwe bewoners,wij hadden vandaag een kijker,en die heeft helemaal niets meegekregen over renovatie of sloop!lekker bezig he intermaris,blij dat ik na volgende week van jullie af ben!

Reactie: (bandje)
27-8-2009, 15:39
@ Mees controleer ff je spelling voordat je iets doet.

Reactie: (kees)
27-8-2009, 14:10
Waarom zoekt niemand eens naar de link Intermaris-Zeeman http://www.terramarique.nl/ en vraagt een gespecificeerde kostenberekening van deze kapitaal (gemeenschapgeld) vernietiging.
Want ik weet haast wel zeker dat er gelobyt word door Zeeman en de aannemer want deze twee verdienen kapitalen aan dit project en zoek eens uit welke contacten de heer Otjes met Zeeman heeft.
Want volgens mij stinkt dit project.

Reactie: (Noordhollandert)
27-8-2009, 11:27
Het ziet er overigens naar uit dat Intermaris de huizenblokken langs het Hoornse Hop wil gaan sloppen.

Bij alle verhuur-advertenties van de huizenblokken vast aan de flat aan de kant van de Weel staat nu dat het gerenoveerd wordt. Nieuwe huurders hebben dus een poot om op te staan als Intermaris nú al dit soort kreten loslaat.

Reactie: (mees)
27-8-2009, 10:23
Daar komen mooie huizen met ligplsstsen, voor patserige boten,verkoop gegsrsndeerd!

Reactie: (WR hoorn)
27-8-2009, 00:27
Intermaris is op ramkoers om zichzelf om zeep te helpen. Wat hebben die een grote dikke plank voor hun harses zeg. Ik neem aan dat de gemeente de plannen afkeurt.

Als de gemeente toch akkoord gaat, kunnen ze zich met recht de slechtste gemeente van het land noemen en vormt Intermaris de dictatuur van de stad want dan hebben ze alle macht.

En dat is nou precies wat de heer Otjes, hoofd projecten bij de dictatuur, wil ... zak!

Reactie: (rob)
27-8-2009, 00:03
Bij dit soort lieden weet je dat je altijd genaaid wordt. De werkgroep is te goed van vertrouwen en dus naief geweest. Het enige wat nu nog rest is strijd te gaan leveren door b.v. de boel te bezetten en/of verdere middelen te zoeken om deze vastgoedmaffia klem te zetten.

Reactie: (rich)
26-8-2009, 19:24
je zou anders zeggen ,van sloop die ouwe zooi maar niet als je eigen huis plat moet

Reactie: (Westfries)
26-8-2009, 18:29
Sloop die oude zooi nou gewoon. Om nou te zeggen dat het mooi gezicht is vanaf het Hoornse Hop... Neen.

Reactie: (mEES)
26-8-2009, 18:16
er msschien, quA VERBETERING VNAN SCHRIJFFOUTJES

Reactie: (Mees)
26-8-2009, 18:15
Ik wilde er best wonen, mooi plekkie, of komt ewr miachhien iets luxe voor in de plaats, ik vertrouw het niet!