Museum-site uitgebreid met veel foto’s

ingevoerd op 17-6-2005

U kunt op de site van het Museum van de Twintigste Eeuw een nog beter beeld krijgen van de vaste collectie van dit populaire museum in Hoorn. Op de pagina ”vaste collectie” staat een groot aantal foto’s van voorwerpen en stijlkamers die eenmaal aangeklikt een grote en duidelijke foto geven. Ook andere pagina’s van de site www.museumhoorn.nl, bijvoorbeeld die van de MuseumShop, zijn uitgebreid met foto’s.

Jaren 50 boeken in MuseumShop. 
Twee recent uitgebrachte jaren 50 boeken zijn uiteraard in de MuseumShop te koop:

De Jaren ’50 (24,95 euro)
Mooi nostalgisch boek over de alledaagse
gebruiksvoorwerpen uit de jaren ’50. Het is
tevens een overzicht van de beginnende welvaart
na de Tweede Wereldoorlog: de eerste televisie en
radio. Het boek geeft ook veel aandacht aan
speelgoed en het sparen van bijvoorbeeld
speldjes en suikerzakjes.
Voor dit prachtige boek zijn o.a. foto’s gemaakt in het Museum van de Twintigste Eeuw!

Het Jaren 50 Boek (14,95 euro)
Charles de Mooij, René Kok, Erik Somers
Het Jaren 50 Boek bevat een unieke selectie van 425 foto’s uit de periode 1950-1959. Voor sommigen een knusse tijd, waarin het leven nog overzichtelijk was; voor anderen een periode van verandering en modernisering.
Het boek blikt terug op Drees, de Watersnoodramp, De Koude Oorlog, grootscheepse woningbouw, maar ook de opkomst van de televisie, het eerste “Dafje”, Dorus en de zedenbedervende rock-‘n-roll. De veelal niet eerder gepubliceerde foto’s zijn afkomstig van het Nationaal Archief, het internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en particuliere collecties.
 
Ot & Sien met korting in MuseumShop
ingevoerd op 23-5-2005
 
In de MuseumShop maakt men ruimte voor nieuwe artikelen en daarom zijn alle Ot & Sien beeldjes sterk afgeprijsd. Op alle beeldjes krijgt u zo lang de voorraad strekt 25 % korting! De beeldjes zijn er in alle maten en prijsklassen en allemaal in de originele verpakking.

De komende tijd zal de museumsite steeds weer worden uitgebreid en verbeterd.