Veel belangstelling voor Serviceloket Bangert en Oosterpolder

ingevoerd op 9-7-2005

Het Serviceloket Bangert en Oosterpolder wordt goed bezocht. Ruim een jaar nadat de deuren open gingen blijkt het aanspreekpunt veel potentiële kopers, omwonenden en andere belangstellenden te trekken. ‘Vorig bezochten bijna 2000 mensen het serviceloket. Dit jaar zijn het er tot dusver 765. Het loket voldoet daarmee ruimschoots aan de verwachtingen,’ aldus wethouder Hansen.
Al sinds de opening in mei 2004 weten veel mensen het serviceloket te vinden. Vooral in de maanden juli en augustus vorig jaar, nadat een huis-aan-huis-folder was verspreid, werden de medewerksters van het loket met vragen overspoeld. Vragen die overigens zeer divers van karakter zijn. Ze hebben vooral betrekking op de verkoop of verhuur van woningen. Veel mensen zijn echter ook benieuwd naar de wijze waarop de nieuwe wijk straks wordt ontsloten. Bezoekers willen verder informatie hebben over de bouw van scholen en de inrichting van het centrumgebied. Tevens bestaat de nodige interesse in prijzen, bouwtekeningen, perceelafmetingen en gebruikte materialen.
Samen om de maquette
Het onderkomen aan de Dorpsstraat in Zwaag bevat ook een maquette. Veel bezoekers zijn nieuwsgierig naar de uiteindelijke vormen die de eerste fase van de nieuwe wijk zal aannemen. Aanstaande bewoners keren zelfs regelmatig terug om op de maquette hun huis aan een familielid of goede bekende aan te wijzen. Het komt nogal eens voor dat mensen als ze bij de maquette staan de eerste contacten met hun toekomstige buren leggen.  
Bezoekers en markten
Vorig jaar trok het serviceloket totaal bijna 2000 bezoekers. Zoals gezegd wisten vooral in de zomermaanden vele honderden het aanspreekpunt te vinden. De belangstelling daalde enigszins toen de Raad van State in augustus besloot de goedkeuring van het bestemmingsplan Bangert en Oosterpolder door Gedeputeerde Staten te vernietigen.  
Inmiddels trekt de belangstelling weer aan. Dit jaar ontving het serviceloket tot dusverre 765 bezoekers. Daarvan kwamen er alleen al 110 op zaterdag 12 maart voor een milieumarkt en een expositie over gezond wonen, genaamd ‘Duurzaam is gezond.’ Het is de bedoeling dat er in oktober nog een speciale dag wordt georganiseerd, maar dan gericht op duurzaam tuinieren. Bovendien zijn er plannen voor een klusmarkt en een keukenmarkt. Dergelijke markten zullen echter pas plaatsvinden als de bewoners zich daadwerkelijk met deze onderwerpen kunnen bezighouden.
Diverse informatie
De milieudag in maart heeft zijn sporen in het serviceloket nagelaten. Nog steeds is daar de nodige informatie over gezond wonen te vinden. Maar de bezoeker treft er bijvoorbeeld ook een vitrine met archeologische vondsten uit de Bangert en Oosterpolder aan. Kleine kinderen hoeven zich, als hun ouders zich over het bouwen en wonen in de nieuwe woonwijk laten informeren,  niet te vervelen Voor hen is een speelhoek ingericht. En wie zich in alle rust over de vele folders, tekeningen, brochures en dergelijke wil buigen, kan aanschuiven aan een leestafel.
Het informatiepakket bij het serviceloket is inmiddels verder uitgebreid. Bezoekers krijgen nu tevens antwoord op hun vragen over zaken als openbaar vervoer, veiligheid, gemeentelijke belastingen, kabelaansluitingen en nutsbedrijven.
Middenin centrum
Totdat de nieuwe wijk over een jaar of tien volledig klaar is zal het serviceloket in gebruik blijven. Of het onderkomen ook daarna nog een functie vervult is nu echter nog onduidelijk. Weliswaar wordt het pand op dit moment buiten de openingstijden al voor allerlei andere zaken benut, of het straks ook nog steeds een opvallende plaats zal innemen is de vraag.
Het serviceloket is te vinden aan de Dorpsstraat 290 in Zwaag. De openingstijden zijn: maandag van 10.00 tot 17.00 uur; donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.  Het serviceloket is een gezamenlijk initiatief van projectontwikkelaars, makelaars, Intermaris Woondiensten, het Kadaster en de gemeente Hoorn.
Webpagina Bangert en Oosterpolder in nieuw jasje
De webpagina Bangert en Oosterpolder van de website Wonen in Hoorn is vernieuwd en uitgebreid met onder andere een forum,  een interactieve kaart van het gebied en een weblog.
Neem eens een kijkje op: www.woneninhoorn.nl. Aanstaande maandag 11 juli komt de vernieuwde webpagina online.