Nieuwe steiger bij Oostereiland

ingevoerd op 15-7-2005

Over enkele dagen is Hoorn weer een extra in- en opstapplaats rijker. Langs het Oostereiland, achter het bunkerschip Atalanta, wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwe houten steiger voor de chartervaart.

Wethouder Helling: ”Extra ruimte voor de chartervaart, zeker in het hoogseizoen, was een lang gekoesterde wens. Het is soms bijzonder druk, zeker rond het Houten Hoofd. We hebben nu met deze extra steiger langs het Oostereiland weer extra in- en opstapruimte gemaakt, zodat we de druk wat beter kunnen verdelen.”

Het ”steigerproject” is mede mogelijk gemaakt met steun van het economisch stimuleringsprogramma van de Stichting Halter in Balans. Hierin participeren de Provincie N-Holland, diverse gemeenten waaronder Hoorn, de Kamer van Koophandel en het georganiseerd bedrijfsleven.

Vorig jaar is er een keerlus en opstelstrook voor bussen gekomen op het Visserseiland ten behoeve van bezoekers van de chartervaart. Dit jaar hebben we de stroomvoorziening in de haven gemoderniseerd, de eerste standalone informatiezuil van de VVV geplaatst nabij de Hoge Brug en nu dus een extra steiger voor de chartervaart. Het zijn allen uitvoeringsprojecten in het kader van de toerismenota ”Op jacht naar de schat”.

Helling: ”We willen de komende jaren verder investeren in de haven en het toerisme. Het zou fantastisch zijn als we de havenwinkel op een andere locatie, meer in het zicht zouden kunnen, herhuisvesten en verder zouden kunnen opwaarderen qua faciliteiten. Ook de mogelijke ontwikkeling van het Oostereiland biedt toeristische mogelijkheden. We onderzoeken thans wat opties op financiële haalbaarheid.”