Nieuwe COLUMN

Nieuwe column op Hoorngids

Heeft u een mening over Hoornse zaken? Schrijf dan eens een Column over wat u bezig houdt in onze stad. Stuur uw bijdrage naar redactie@Hoorngids.nl en misschien staat uw verhaal over enige tijd op onze Column-pagina (zie knop COLUMN in menu) ... Wij garanderen geen plaatsing, maar beoordelen elke bijdrage individueel.

Als u wilt reageren op de nieuwsberichten kunt u onder het bericht zonder tussenkomst van de redactie een reactie plaatsen!

Dit is de nieuwe COLUMN die sinds vandaag op www.Hoorngids.nl staat.

Bouwen in Hoorn levensgevaarlijk of peperduur.
Of beiden.

 
Ons gemeentebestuur heeft weer eens een aantal historische panden in de verkoop gedaan. Wat twintig jaar geleden onbespreekbaar was, is nu de normaalste zaak: Panden verkopen om de financien van de stad op orde te houden.
 
Misschien is het ook maar goed dat Hoorn de monumenten verkoopt. Want als onze gemeente zelf als bouwheer en/of verhuurder optreedt, gaat het altijd, maar dan ook altijd, mis. Hoorn wordt immers niet alleen regelmatig genoemd als het om Bouwfraude gaat, maar ook met instortende gebouwen of andere rampjes halen we vaak het nieuws.
 
Een complete opsomming is niet meer te maken, maar enkele bouwkundigde ’rampjes’ in Hoorn komen zo boven borrelen: schouwburg Het Park, brandweergarage, voormalig gebouw Waterschap, dak van zwembad De Waterhoorn, etc.
Je zou bijna denken dat als de Gemeente Hoorn bij een (ver)bouwplan betrokken is, het wel mis moet gaan!

 
En dan hebben we het nog niet eens over de financiele rampen die bij dergelijke bouwkundige ondernemingen een rol spelen: Of onze ambtenaren laten zich niet goed informeren, of onze wethouders zitten te slapen, of bouwbedrijven belazeren Hoorn simpelweg...
 
Als recente klapper hebben we nu natuurlijk het marmeren trappenplein voor de oude schouwburg. Totale kosten 1 miljoen Euro en per ongeluk was er bij de bouw van de schouwburg geen rekening mee gehouden...
En werd het zelfs geen mooi natuursteen, maar gewoon een betonnen trapje waarbij je de kiezeltjes ziet liggen in het beton.

 
Coentje