Eerste paal West-Friese kunstijsbaan

ingevoerd op 21-7-2005

Op donderdag 21 juli a.s. slaat wethouder Jack van Es samen de voorzitter van de stichting Kunstijsbaan West-Friesland, de heer Toon Steltenpool, de officiële eerste paal voor de West-Friese kunstijsbaan.  Vanaf oktober 2006 kunnen de vele schaatsliefhebbers in Hoorn en West-Friesland zes maanden per jaar terecht op het ijs van deze kunstijsbaan.
West-Friese kunstijsbaan
In het gebied De Blauwe Berg komt een moderne accommodatie met een 400-meterbaan en in het midden van deze ring een ijsvloer van 30 bij 60 meter voor recreatief gebruik. De kunstijsbaan is voorzien van kleedruimtes en heeft een horecagelegenheid en een koek-en-zopie.
De accommodatie is grotendeels overdekt. Het schaatsseizoen loopt van oktober tot en met maart.
Het consortium Vaessen / Optisport bouwt de kunstijsbaan en gaat haar exploiteren. De baan die in Hoorn wordt gebouwd is vergelijkbaar met de baan die Vaessen in Breda heeft gebouwd. De ervaringen die daar zijn opgedaan, worden gebruikt om de West-Friese kunstijsbaan zo optimaal mogelijk in te richten.
De totale kosten voor de ijsbaan komen op ruim 12 miljoen euro. Deze worden betaald door de provincie Noord-Holland, de gemeente Hoorn en de twaalf West-Friese regiogemeenten, via de huuropbrengst van de ijsbaan en via obligaties van de stichting Kunstijsbaan West-Friesland.