Kermis in Hoorn met nieuwe attracties

ingevoerd op 25-7-2005

De Hoornse binnenstad staat dit jaar van zaterdag 6 t/m maandag 15 augustus in het teken van de kermis. Er komen 74 attracties naar Hoorn. Tot de nieuwe attracties die voor het nodige spektakel gaan zorgen, behoren het Skateboard, de Nautilus, de Super Mouse, de Ranger, de    X-Factory, de High Energy en de Impact. De Stichting Kleurrijk zorgt voor enkele nostalgische attracties op de Roode Steen.

Tijdens de opbouw en tijdens de kermis zelf is het kermiscoördinatieteam telefonisch bereikbaar voor alle vragen en zaken die met de kermis te maken hebben. Het team bestaat uit medewerkers van de brandweer, de politie en de gemeente. Het team is vanaf woensdag 3 augustus 18.00 uur tot en met maandag 15 augustus (Lappendag) 23.00 uur bereikbaar op het telefoonnummer 06 20000255.

Opbouw
De opbouw van de grotere kermisattracties gaat op dinsdag 2 augustus op de Vale Hen van start. De opbouw van de andere attracties start op woensdag 3 augustus vanaf 18.00 uur.

Kermiskrant
Ook dit jaar wordt een kermiskrant uitgegeven. De krant wordt op zondag 31 juli in heel West-Friesland verspreid als bijlage van Zondag.
De krant biedt dit jaar extra voordeel omdat alle kermisexploitanten een prijsaanbieding hebben geplaatst. Verder kan een ieder mooie prijzen winnen door deel te nemen aan een  puzzelwedstrijd.

Ritprijzen
Op de maandag, dinsdag en donderdag gelden maximum ritprijzen. Het grootvermaak mag op deze dagen voor maximaal € 2,50 draaien en het kindervermaak voor maximaal € 1,50.
Op woensdag (familiedag) geleden tussen 12.00 en 19.00 uur gereduceerde prijzen, te weten: groot vermaak  1,50 en kindervermaak  1,00. Alle andere attracties komen die dag met aanbiedingen.

Officiële opening
Ook dit jaar gaat de kermis met een spectaculaire opening officieel van start. De opening vindt plaats op zaterdag 6 augustus om 13.30 uur in de Spoorstraat en wordt verricht door wethouder mevrouw  C. van Weel en het trio Magic Unlimited (twee zoons en een schoondochter van Hans Kazan).
 
Openingsuren
De kermis gaat iedere dag om 14.00 uur open; alleen op woensdag 10 en zaterdag 13 augustus om 12.00 uur. Traditiegetrouw gelden voor Lappendag afwijkende openingstijden: van 10.00 tot 16.00 uur.
De kermis stopt om 24.00 uur. Op vrijdag 12 augustus en beide zaterdagen draait de kermis een uur langer, tot 01.00 uur.

Familiedag, vuurwerk en andere activiteiten
Op zondag 7 augustus om 19.00 uur kunnen alle stoere jongens en meiden genieten van de Totally Spice (bekend van Fox Kids).
Op woensdag 10 augustus is het familiedag. Tussen 12.00 en 19.00 uur gelden gereduceerde prijzen, te weten: groot vermaak  1,50 en kindervermaak  1,00. Alle andere attracties komen met familiedagaanbiedingen.
De familiedag is dit jaar extra aantrekkelijk door de extra activiteiten die in de stad plaatsvinden. Kinderen kunnen zich laten schminken, overal in de stad zijn clowns aanwezig. Verder brengen om 13.30 uur Kabouter Plop en Kwebbel onze kermis een bezoek en is om 15.30 uur Pret Piraat met zijn kornuiten aanwezig.
Het traditionele kermisvuurwerk vindt plaats op vrijdag 12 augustus om 22.00 uur. Net als in voorgaande jaren wordt het vuurwerk vanaf twee aan elkaar liggende pontons in het Hoornsche Hop ontstoken. Politie en brandweer zijn op het water aanwezig om vaartuigen van particulieren op afstand te houden
Op zondag 14 augustus om 20.00 uur vindt er op de Vale Hen een optreden plaats van de in Hoorn geboren zanger George Baker.
Extra toiletten, afvalbakken en verlichting
Op Dubbele Buurt, Gedempte Turfhaven, Dal, Kerkplein en Roode Steen worden toiletwagens geplaatst. De gemeente voorziet een aantal donkere plekken op de kermis van extra verlichting. Er komen ook meer afvalbakken.
Verplaatsing zaterdagmarkten
Vanwege de kermis worden de wekelijkse zaterdagmarkten op 6 en 13 augustus op het Grote en  Kleine Noord gehouden.
Verkeersmaatregelen
Er worden van 1 t/m 16 augustus diverse verkeersmaatregelen genomen om het verkeer zo goed mogelijk te geleiden.
• De parkeerterreinen Pelmolenpad en Nieuwe Wal worden met ingang van maandag 1 augustus afgesloten om ruimte te maken voor de woonwagens van de kermisexploitanten.
• Op het parkeerterrein Noorderveemarkt kan men met uitzondering van Lappendag (betaald) parkeren.
•   De volgende straten zijn van 3 t/m 16 augustus geheel of gedeeltelijk afgesloten: Dal, Gedempte Turfhaven, Gouw, Kerkplein, Kerkstraat, Nieuwland-Oost, Nieuwstraat, Dubbele Buurt, gedeelte Breed, en Spoorstraat. 
•   Het parkeerterrein Vale Hen is van 2 t/m 16 augustus afgesloten.
•   Breed en Achterom wordt in de periode van 2 t/m 16 augustus afgesloten voor grote voertuigen.
•   Eén rijstrook van de Hoge Vest, aan de zijde van het parkeerterrein Vale Hen, wordt op 3, 4 en 5 augustus afgesloten ten behoeve van het parkeren van pakwagens. Het verkeer wordt zonodig geregeld door verkeersregelaars.
•   Op de zaterdagen 6 en 13 augustus en op Lappendag maandag 15 augustus is er een extra parkeermogelijkheid op de Westerdijk tussen de Lambert Meliszweg en de Hulk. Daartoe wordt één baan afgesloten en eenrichtingsverkeer ingesteld. Verkeer op de Westerdijk is dan uitsluitend mogelijk vanaf de Vale Hen in de richting van De Hulk/Venneweg. Er komen afzettingen ter hoogte van de Westersingel en de Hulk. Omleidingen staan aangegeven.

Reacties
Reactie: (Sylvia)
12-8-2005, 15:41
JOEPIE....Kermis!!!!!!

Reactie: (Jennifer)
25-7-2005, 19:38
Top.. ik heb er weer zin in!