Jongen van telefoon beroofd

ingevoerd op 18-8-2005

Woensdagavond omstreeks 18.15 uur is een 15-jarige jongen uit Hoorn van zijn mobiele telefoon beroofd. Dit gebeurde op de Weel. De jongen fietste over de Weel toen een man van ongeveer 23 jaar op hem toe kwam fietsen. De man maakt deel uit van een groepje van drie mannen die ter hoogte van het winkelcentrum de Grote Beer stonden.

De man die op het slachtoffer toe kwam fietsen eiste dat de jongen zijn mobiele telefoon die hij in zijn hand had, af zou geven. Toen het slachtoffer dat niet wilde dreigde de verdachte dat hij het slachtoffer in elkaar zou slaan. Onder dwang gaf hij hierop zijn telefoon waarna de verdachte wegfietste. Het gaat om een man met een Marokkaans uiterlijk. Hij zag er erg onverzorgd uit en droeg een donker Hawai-achtig overhemd.

Computers gestolen.

In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Weeshuistuin. Vermoedelijk is men in het pand gekomen door gebruik te maken van een valse sleutel. Vanuit het bedrijf werden drie laptop computers weggenomen. Daarnaast mist de eigenaar een dvd-speler, een kasbox en een videocamera.