Jongen mishandeld op Betje Wolffplein

ingevoerd op 22-8-2005

Zondagavond is een 18-jarige inwoner van Hoorn mishandeld op het Betje Wolffplein. Het slachtoffer fietste over het plein toen hij werd benaderd door de dader, een 30 á 35 jarige man. Het slachtoffer had de man kort daarvoor gezien in een auto die over de Maasweg reed. Er vond tussen het slachtoffer en de inzittenden een woordenwisseling plaats over het al dan niet richting aangeven. Kennelijk waren de inzittenden niet gediend van het antwoord dat gegeven werd want zij reden achter het slachtoffer aan. De dader sloeg het slachtoffer een aantal keren in het gezicht waar hij ten val kwam. Op de grond liggend werd hij door de dader geschopt. De telefoon die uit de zak van het slachtoffer viel werd door de verdachte meegenomen. De dader is een blanke man met een breed postuur. Hij droeg een spijkerbroek en een licht shirtje en dito pet.

Reacties
Reactie: (buurtbewoner)
31-8-2005, 22:37
Daar heb je weer groot gelijk in Kees.

De keren dat ik de politie aan de lijn heb gehad heb ik ook niets aan ze gehad. in tegendeel vragen ze eerst wat jouw naam is en waar je woont etc.

Het is jammer dat iets altijd eerst uit de hand moet lopen voordat ze iemand langs sturen.

Reactie: (kees)
31-8-2005, 14:28
Nou, ik belde een keer de politie toen ik getuige was van een fietsen-diefstal door 2 personen. De ambtenaar die ik toen aan de lijn ging eerst mijn melding intypen en had geen haast. Toen ik hem in de rede viel met: " is het niet handiger om eerst een auto deze kant op te sturen voor dat de dieven zijn vertrokken, zij zijn denk ik bijna klaar?"
Toen ging de ambtenaar hier niet op in maar typte rustig zijn verslag af en zou daarna een auto sturen. En inderdaad je raad het al...... te laat gekomen.........
Voor de politie heeft in veel gevallen de juridische administratie hogere prioriteit dan adekwaat optreden om iets te voorkomen dus wat had het voor zin om te bellen bij dit schreeuwende tere zieltje. Als ik wel belde om te zeggen dat er een grote kans is dat er een vecht partij uitbreekt dan gaan ze hier toch niet op in want (alleen nog) schreeuwen is geen strafbaar feit. In dit soort gevallen: de politie GAAT als het is: TE LAAT)

Reactie: (buurtbewoner)
30-8-2005, 23:20
De frustratie van hoorn komt inderdaad duidelijk voort uit iets anders.

Tegenwoordig is ’t beste als je iets ziet gebeuren om de politie te bellen. voor je ’t weet heb jij ’t gedaan en wordt jij in elkaar geslagen.

Verder geloof ik in de stad Hoorn

Reactie: (Tsssss)
30-8-2005, 10:11
Beetje vreemde reactie, de reactie van 17:33. Alsof zoiets in andere steden niet voorkomt...
De frustraties omtrent Hoorn komen duidelijk ergens anders vandaan, en heeft niets met dit voorval te maken....

Reactie: (Kees)
30-8-2005, 00:06
Hoezo, Als veel mensen dit hebben zien gebeuren?

Ik zei dat ik langs fietste toen er nog niet geslagen was maar alleen geschreeuwd werd, en volgens mij ben ik de enige hier.

(?)

Reactie: (re(d)actie?)
29-8-2005, 17:33
Als veel mensen dit hebben zien gebeuren dan vraag ik mezelf af waarom er niet ingegrepen is??
Zo wordt het mij langzaam duidelijk hoe het komt dat er in Hoorn een strategie wordt gevolgd van Hoorn,zien en zwijgen!

Zie de eerdere berichtgeving over de beveiliging westfriesmuseum,daar word ook alleen maar gerept over het feit dat er iest mis was maar niemand weet wat,hoe en wie er nu eigenlijk moet oprotten uit dat stadhuis vandaan...
Wat ben ik blij dat ik weg ben uit die mislukte ’stad’

Reactie: (kees)
28-8-2005, 22:03
Het was zo’n sportschool jongentje met opgepompte spiertjes, een type die je met vechthonden overstraat ziet. Dit zijn de meest bange personen die erg op honden lijken: veel angst, vluchten of aanvallen.

Reactie: (buurtbewoner)
27-8-2005, 14:22
Huidskleur heeft hier niets mee te maken eef.
’t feit dat dit soort figuren s’ avonds rond lopen is al genoeg.

Reactie: (kees)
27-8-2005, 12:51
nee, ik fietste er langs toen er door dit watje nog niet werd geslagen maar alleen geschreeuwd , en het was in dit geval een blanke stakker.

Reactie: (eveline)
27-8-2005, 09:30
Als er niets over de huidskleur bijstaat, kan ik er zeker van uitgaan dat het zwart of lichtgetint is?

Reactie: (wijze heer)
23-8-2005, 09:20
Dit soort agressieve mannetjes moeten wel een heel teer zieltje hebben! Wat een watje!
Mensen die WEL sterk zijn, zijn niet agressief.