Expositie ‘Landschap en bedrijventerreinen’

ingevoerd op 30-8-2005

Een tentoonstelling in het Architectuurcentrum Hoorn
Dit jaar heeft het Architectuurcentrum Hoorn het landschap tot thema genomen. Als laatste in een reeks van drie tentoonstellingen zal deze keer de relatie tussen het landschap en bedrijventerreinen aan de orde komen.

Bedrijventerreinen liggen vaak aan de rand van de stad. Ze kenmerken de overgang tussen stad en land of tussen bebouwing en groen. Tot voor kort werd er nauwelijks nagedacht over de architectonische kwaliteiten van bedrijventerreinen, laat staan over de maatschappelijke aspecten ervan als duurzaamheid en leefbaarheid. Niemand voelde zich verbonden met bedrijventerreinen en de lelijkheid werd veilig weggeborgen achter schaamgroen.
De tentoonstelling in het architectuurcentrum Hoorn concentreert zich op de relatie tussen bedrijventerreinen en het landschap. Hoe kan een bedrijventerrein een beter deel uitmaken van het landschap of de stad zonder weggestopt of gecamoufleerd te worden? Op verschillende niveau’s worden tegenwoordig oplossingen gezocht en gevonden. Het Architectuurcentrum Hoorn toont nieuwe ontwikkelingen en plannen op dit gebied. Daarbij wordt niet voorbijgegaan aan de discussie rond het toekomstige bedrijventerrein dat gepland is voor West-Friesland.
Op woensdag 14 september 2005 om 20.00 wordt de tentoonstelling ‘Landschap en bedrijventerreinen’ geopend in de Salon van de Centrale Bibliotheek te Hoorn. Stef van der Gaag, directeur van Kaap3 ontwerpbureau en auteur van het boek ‘Vademecum bedrijventerreinen’ zal middels een lezing dieper op het onderwerp ingaan. Na de lezing is er ruimte voor discussie.

Plaats:         Architectuurcentrum Hoorn, Centrale Bibliotheek Hoorn
        Wisselstraat 8, Hoorn
Datum:  14 september 2005
Tijd:   20.00 uur, zaal open om 19.30
Info:   Gytha Heeren, coördinator
        0229-219441
info@archicentrumhoorn.nl
        www.archicentrumhoorn.nl