GS: 1,75 miljoen euro voor nieuwe jachthaven bij Hoorn

ingevoerd op 30-8-2005

Gedeputeerde Staten (GS) hebben dinsdag besloten een bijdrage van € 1,75 miljoen te verstrekken aan de gemeente Hoorn voor de aanleg van een jachthaven bij bedrijventerrein de Schelphoek aan het Markermeer. Het gaat om een bijdrage in het tekort en is bestemd voor de aanleg van openbare voorzieningen als wegen en parkeerterreinen. De gemeente Hoorn draagt zelf € 1 miljoen bij; NOC/NSF € 3 ton. De nieuwe jachthaven gaat plaats bieden aan 500 (en in de toekomst maximaal 800) nieuwe ligplaatsen.

De jachthaven geeft een flinke impuls aan de economie en werkgelegenheid van Hoorn en omstreken. Naar verwachting leveren de toekomstige nieuwe watersporters zo’n € 2,5 miljoen op aan nieuwe bestedingen.

Het initiatief voor de nieuwe jachthaven is mede genomen door het urgente ruimtegebrek in de haven van de Watersportvereniging (WSV) Hoorn in het centrum en de huidige overbelasting als gevolg van jeugdzeilwedstrijden en waterevenementen in genoemde haven. Deze evenementen en wedstrijden worden verplaatst naar de Schelphoek. De jachthaven biedt ook ruimte aan een opleidingscentrum voor jongeren en minder validen. NOC/NSF participeert  in de bouw van dit centrum.

De kustlijn, die nu een rommelige aanblik geeft,  krijgt met de aanleg van de jachthaven en de herinrichting van het omliggende gebied (waaronder natuurontwikkeling) een belangrijke kwaliteitsimpuls. Ook verbetert de
bereikbaarheid van het naastgelegen Julianapark vanuit de binnenstad aanzienlijk door de aanleg van een wandel- en fietsroute. De gunstige ligging van het nieuwe watersportcentrum aan het Markermeer, gecombineerd met een cultuurhistorisch waardevol stadscentrum, maakt van Hoorn een nog aantrekkelijker toeristische en recreatieve
trekpleister.

De gelden zijn afkomstig uit de UNA-bestemmingsreserve en
maken onderdeel uit van het programma ‘Water als Economische Drager’. Het GS-besluit gaat nu als voordracht naar Provinciale Staten (PS) die de uiteindelijke beslissing over de bijdrage nemen.

De aanleg van de haven start naar verwachting medio 2006.

Reacties
Reactie: (Janus)
29-10-2005, 13:16
Juist een nieuwe jachthaven heerlijk de hele zomer de kustlijn onveilig maken.
Heerlijk al die sukkels die op het schelpenstrandje met hun koelboxie liggen,en hun kleingeld aan het tellen zijn de stuipen op het lijf jagen.
Domme beroeps zeikerds met hun zinloze leven.
JUISSSST Hannes zielige fossielen zijn het ,ze kunnen samen met die vleermuizen overspannen een andere grot opzoeken.
JACHTHAVEN YES

Reactie: (tjebs)
4-9-2005, 20:25
Jaa mannen vooral doen, lekker handig vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen..... wahahaha wat een regenten.......

Reactie: (Karel)
2-9-2005, 21:44
aah, mensen, dit kan toch toch echt niet??!!!!
Zijn ze helemaal GEK geworden??!!!

Hoorn, is de meest corrupte gemeente van Nederland. Hoeveel geld zouden de politicie van de gemeente Hoorn ontvangen van de bootjes bezitters om het prachtige Wilhelmina park definitief te verpesten?

Er zou een grote protest aktie moeten komen zoiets als het gemeentehuis bezetten tot men afziet van dit krankzinnige plan om het historische Wilhelminapark te verkrachten!!!!!!

Reactie: (Tsss)
2-9-2005, 10:06
Hannes hoort de klok luiden maar weet duidelijk niet waar de klepel hangt. Jammer. Eerst lezen en dan blaten. En kijk eens in de spiegel, voordat je begint over "niet luisteren".
Niemand heeft het over het wanhopig vasthouden aan oude ideeën. Maar welke rechtgeaarde zit hier nou te wachten op een soort mini-monaco, met blasé volk dat op hun jachtjes ligt te zonnen? Dus ik begrijp de reacties hier heel goed.

Ik zit ook niet te wachten op die wedstrijden bij de Schelphoek. Waar moet ik dan naar toe met mijn kinderen, als die hoek wordt bevolkt met die rotboten? We worden nou al gestoord van die patsers met hun jetski’s....

Verandering hoeft niet per definitie slecht te zijn. Dat wordt ook helemaal niet beweerd. Maar ik heb nu het idee dat alles uit de kast wordt getrokken om maar zoveel mogelijk toeristen naar Hoorn te lokken, en dit gaat dus blijkbaar ten koste van andere vormen van recreatie.. en dat vind ik jammer.

Reactie: (van woest naar lachen PS)
1-9-2005, 21:07
PS inderdaad, die ijsbaan op de Blauwe Berg, ook dat is zonde van dat kleine stukje natuur wat al te kampen heeft met het lawaai van de snelweg en waar vorige zomer een prachtige ijsvogel heeft gebroed voor het eerst! Die ijsvogel zien we daar nooit meer terug. Maar dat zal de "moderne vooruitgang" wel zijn? Lang leve de "vooruitgang"!
(Het is de hoogste tijd om de namen van de verantwoordelijke politici voor het verval in Hoorn en elders in Nederland, in gedenkstenen te graveren. Die lui verstoppen zich altijd achter commissie’s en sub-commisies.)
Schandalig is het! Een referendum, inderdaad, dat moet er komen. Waar is de democratie?!

Reactie: (van woest naar lachen om tekst)
1-9-2005, 20:53
ach, gossie, hannes is nogal van slag lees ik.
Nou, even dan:
de niewe tijd? Wat is dat volgens jou?
Lang leven de decadenten met de zwarte centen?
(die verveeld op een bootje gaan ligggen dobberen met dikke penzen.)
Het voormalig geplande vliegveld aan de Noordzee vind jij ook wellicht een goed idee.

Ben jij een schoothondje van de politici die dit soort pseudo vooruitgang bedenken?

vroeger bestaat niet. Het is nu, en er zijn vele zaken waar ik over denk en spreek, beste jongen.

Niemand wil naar mij luisteren zeg je. Dat klopt, er wordt hier uitsluitend gelezen.

Reactie: (Laurie)
1-9-2005, 16:34
Kan hoorngids.nl (altijd goed voor wat tegengas) eens een lijst publiceren wat er allemaal nog aan urgents moet gebeuren en waarvoor géén geld kan worden vrijgemaakt, want volgens de gemeente is dat is er niet? En wel 1 miljoen voor activiteiten voor inderdaad een heel beperkt groepje die mogelijk merendeels niet eens in Hoorn woont? Kan het dan zo zijn dat de opbrengsten dan wél naar nuttige voorzieningen gaan, heeft de Hoornse bevolking er ook nog wat aan.

Reactie: (jaap)
1-9-2005, 16:12
Wat een flauwekul man, dat schelpenstrandje daar hebben nu duizenden mensen plezier van en is een van de weinge dingen waar de inwoners van hoorn kosteloos kunnen recreeren, we zitten helemaal niet te wachten op al die kakkers met hun bootjes, we hebben al 2 havens knap die eerst maar eens op.... die vernieuwingsdrang die begint half nederland de keel uit te hangen, geldverspilling corruptie vriendjespolitiek bah.... houdt maar een referendum dan zal je zien dat de bevolking het er niet mee eens is, net als die achterlijke moskee die men schouwburg noemt nu weer een ijsbaan, dan weer een jachthaven... pff prestige... waarom het grootste gedeelte van de budgetten uitgeven voor de kleinste groep mensen, maar geniet er maar van die groep wordt steeds kleiner, en een volksopstand is nabij,......

Reactie: (Hannes)
1-9-2005, 12:48
Behoud het oud en weg met het nieuw ?

Je praat alsof je een fossiel bent die zich maar niet wil aanpassen aan de nieuwe tijd.
Begrijp dat jouw tijd is geweest en je nu alleen
nog maar kan zeuren over hoe goed het vroeger wel niet was.

Niemand wil naar je luisteren..

Vervuil het internet dus niet met jouw gezeur!!


Reactie: (woest)
1-9-2005, 12:23
De jachthaven geeft een flinke impuls aan de economie en werkgelegenheid van Hoorn en omstreken.

Alles draait om geld/economie. Gaan ze Hoorn nu nog meer verpesten door weer een foei lelijke jacht haven te maken?
Cultuur Barbaren zijn zij die dit bedenken!!!!!!!!

En straks een paar wolkenkrabbers in het water bij de hoofd toren plaatsen? Is goed voor de vraag naar woningen!!