Emotional Nomads bij Filmhuis Hoorn

ingevoerd op 7-9-2005

Filmhuis Hoorn draait donderdag 8 sept, vrijdag 9 september en woensdag 14 september Emotional Nomads van regisseur Jindra Markus.  Het weekend en dinsdag 13 september is de Franse film Triple Agent te zien van regisseur Erich Rohmer. Op zondagmiddag draait om 14.00 de film Lepel van regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen.
Emotional Nomads, Jindra Markus, 2004
JP (Jan-Piet) den Tex is een zwerver, een ’emotional nomad’ in het muzikale landschap tussen Amerika, Europa en het Franse chanson. Eind jaren negentig maakt hij met open eerlijke songs furore met zijn groep Emotional Nomads. De film vertelt het verhaal van deze groep muzikanten op weg naar hun optredens en studio-opnames en geeft ook een kijkje in hun privé levens en passies. Voor allen geldt de zoektocht naar liefde. Voor JP, de zanger/songwriter en bandleider is dat naast de liefde voor muziek die voor zijn dochter Belou, maar ook de verloren liefde voor zijn ex-vriendin Claire die hem altijd geïnspireerd heeft in zijn songs. Emotional Nomads is een intrigerend portret over een stel muzikanten. De film geeft een fascinerend beeld van hun drives, passies, persoonlijke leven en muzikale hoogtepunten.

Triple Agent, Eric Rohmer, 2004
1936: Frankrijk is in rep en roer door de verkiezingsoverwinning van het linkse Front Populaire, de net begonnen Spaanse Burgeroorlog en de dreiging van Hitler-Duitsland. Temidden van deze roerige ontwikkelingen probeert Fjodor Voronine, een uit Rusland naar Parijs gevluchte ‘witte’ generaal, het hoofd koel te houden. Hij werkt voor de Federatie van Russische Veteranen onder leiding van generaal Dobrinski en is getrouwd met een Griekse kunstenares. Voronine reist regelmatig door Europa, maar licht niemand in over het doel van zijn werkzaamheden. Verdedigt hij de tsaristische zaak of is hij een (drie)dubbelspion die persoonlijk gewin probeert te halen uit zijn contacten met de sovjets en de nazi’s? En wat is zijn rol bij de ontvoering van generaal Dobrinski door als Duitsers vermomde sovjetofficieren. Zijn vrouw Arsinoé weet van niets – het wordt haar ondergang .
Kinderfilm: Lepel, Willem van de Sande Bakhuyzen, 2005, alle leeftijden
Lepel is een avontuurlijke familiefilm over het negenjarige jongetje Lepel. Na de mysterieuze verdwijning van zijn ouders, ontfermt zijn gemene oma Koppenol zich over Lepel. Zij gebruikt hem als haar knechtje. Wanneer Lepel op een dag de kans krijgt, ontsnapt hij en verstopt zich in een warenhuis. Hij raakt daar bevriend met het stoere meisje Pleun dat stiekem achter de truien woont. Met prachtige rollen van Joep Truijen, Loes Luca, Carice van Houten, Barry Atsma, Kees Hulst
Filmhuis Hoorn vertoont de films in de Mariakapel in de Korte Achterstraat 2a (achter de HEMA). Entree: € 6.50, CJP pas, 65+ en donateurs €  5,00. Kindervoorstellingen: kinderen €  3.50, volwassenen tijdens de kindervoorstellingen: € 4.50 Reserveren en meer info. www.filmhuishoorn.nl of telefonisch op weekdagen, behalve dinsdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur 0229-210048.