Cees van der Maat verlaat VOC Hoorn

ingevoerd op 4-9-2009

Oud-wethouder Cees van der Maat verlaat zijn partij VOC Hoorn. In december stapte de fractie uit het College waardoor Van der Maat zijn job als wethouder van de ene op de andere dag kwijt raakte. Recent werd de relatie tussen de oud-wethouder en zijn partijgenoten nog slechter nadat hij de burgemeester had getipt over een gratis advertentie die VOC Hoorn had aangenomen van horeca-ondernemer Martin Mutter.

Van der Maat laat nu weten dat hij na het wethouderschap eigenlijk had moeten breken met de partij. Hij diende in december noodgedwongen zijn ontslag in. Zijn fractie had genoeg van ‘achterkamertjespolitiek en handjeklap’ nadat het college de raad slechts onder druk van de dreiging met opstappen van alle wethouders achter het plan Jeugd & Alcohol krijgt. Twistpunt in dat plan is het uiterste toelatingsuur voor café`s. Er was geen opvolger voor de wethouder, want de drie overblijvende coalitiepartijen, PvdA, CDA en GroenLinks, gingen door met vier wethouders.


 

Reacties
Reactie: (Gerard)
11-9-2009, 14:18
@ Henk: WIC = Westindische Compagnie (belangrijke contributant aan de Hoornse welvaart in de Gouden Eeuw, namelijk dde vaart op de Antillen en Amerika);
vergelijk VOC - Verenigde Oostindische Compagnie

Reactie: (Piet Kladzo)
8-9-2009, 16:26
VOCH en V.d.Maat zijn er eindelijk achter dat een Raad slechts in schijn de macht heeft. De werkelijke macht ligt elders, en dat noemen ze dan "achterkamertjespolitiek".

Reactie: (Marco)
8-9-2009, 11:36
@qwartje, nee inderdaad heeft de VVD mijn sympathie verspeelt. Dominee Van Hilten is daar mede schuldig aan vanwege zijn bijzonder hypocriete gedrag tijdens dat (ik kan het bijna niet meer uit mijn mond krijgen) integriteits debat. Ik bedoelde e.e.a. natuurlijk cynisch.
Het zou mij een w... zijn als van der Maat naar de VVD gaat. In mijn ogen maakt de VVD zich echter dan nog ongeloofwaardiger dan waar ze al mee bezig zijn.
Maar we zullen het allemaal wel zien/beleven. Ik lig er niet van wakker het is toch een groot wespennest!

Reactie: (Qwartje)
7-9-2009, 23:52
@Marco

Een verrassende sandwich, Marco. Ik denk uit je korte dissertatie te kunnen opmaken dat je de VVD geen onverdeelde sympathie toedraagt. Maar je geeft de liberalen wel de coördinaten van een boobytrap op de weg naar 3 maart. Da’s dan weer jammer.

Reactie: (Marco)
7-9-2009, 23:00
Meng mij normaal niet graag in discussies hier op de site hoewel ik veelonderwerpen wel volg.
Van der Maat naar de VVD? Als het bestuur van VVD Hoorn voornemens is om deze man op de kandidatenlijst te zetten maken ze zichzelf belachelijk en absoluut ongeloofwaardig.
Van der Maat had binnen VOCHoorn vanwege zijn integriteits gevoel moeite omdat de partij advertentieruimte had aangenomen, daar kon hij niet mee leven, hij moest hiermee naar buiten komen,dat werd hem ingegeven door zijn gevoel van eerlijk zijn, tenminste dat wil hij ons laten geloven.Een advertentie van nog geen 600 euro,(lezen we in het rapport) en deze man gaat dan naar een partij die in 2006 voor tienduizend euro vergoeding van advertentiekosten heeft aangenomen van een grootgrutter hier ten stede.(informatie die inmiddels algemeen bekend is).
Een ongeloofwaardige VVD en een dito Van der Maat, ja misschien toch wel een goede combinatie.
Ik zou zeggen tegen beide partijen: DOEN!
Inderdaad wordt de kans voor de VVD op 0 zetels dan erg groot.

Reactie: (Henk)
7-9-2009, 18:13
@Henk, ja dat vergat ik helemaal de HSP!! dat is wel wat voor "onze"Cees.
Overigens vind ik je suggestie van Trots op Nederland ook geen verkeerde, mw Verdonk geilt ook zo op macht dus daar zal hij zich wel thuis voelen en hij is net als zij voormalig VVD’er.
Waar staat WIC voor, of is dat een erg domme vraag? Ik ben niet blond maar kaal, telt dat ook?

Reactie: (gerard)
7-9-2009, 17:05
Hahaha,
Nu moet ik ook hartelijk lachen. Cees bij de SP?

Gelukkig lijkt hij me te sociaal voor de PVV, en die gaat in Hoorn niet meedoen, maar alleen in Almere en Den Haag. Trots op Hoorn dan misschien? Of gewoon weer een nieuwe lokale partij, de WIC misschien?

De HSP heeft overigens ook nog een vacature begrijp ik...



Reactie: (Henk)
7-9-2009, 16:44
Uit zeer betrouwbare bron kan ik u allen mededelen dat de heer Van der Maat niet door de VVD Hoorn als kandidaat voor de lijst is geaccepteerd. De heer Van der Maat is ook bij de fractie Tonnaer langs geweest, maar deze wilde hem ook niet.
Nu wil Cees de landelijke politiek in, tja wie zit er op hem te wachten? Inderdaad qwartje misschien de PVV?
Maar het schijnt dat in Hoorn de SP komt, dat is een landelijke partij misschien iets voor Cees?

Reactie: (jan)
7-9-2009, 14:28
Hahaha met hansen en de meij.... Dat wordt 0 zetels, horinezen vergeten niet zo snel hoor.

Reactie: (gerard)
7-9-2009, 13:02
Cees, was toch gewoon overgestapt toen je nog wethouder was... Dan had je namens de VVD in het college kunnen zitten.

En wat nu, vanaf 2010 een nieuwe fractie met Chris de Meij en Henk Hansen? Gaat dat boteren tussen 3 mensen die alledrie wethoudersambities hebben?


Reactie: (Qwartje)
7-9-2009, 02:48
Van der Maat is vorige week woensdag om 11.43 uur gesignaleerd op Het Binnenhof, waar hij aan amanuensis Carel Grenen de weg vroeg naar de fractiekamer van de PVV.

Reactie: (the insider)
6-9-2009, 20:57
Klopt het gerucht toch Cees... op naar de VVD

Reactie: (h.d. baas)
5-9-2009, 15:59
Cees, hou je gewoon bij de auto’tjes. Je vader zei het al: politiek is vies.