Westfriesgasthuis schuldig aan dood baby

ingevoerd op 9-9-2009

HOORN - Het Westfriesgasthuis in Hoorn is schuldig aan de dood van Biendiya Ramgoelam, begin mei. Op de afdeling verloskunde is een serie fouten gemaakt waardoor de bevalling van Vyjantie Ramgoelam uit Zwaag op een drama uitliep en haar dochtertje kort na de geboorte overleed. Dat blijkt uit een onderzoek van een speciale commissie meldt het Noordhollands Dagblad woensdagavond.


Voorzitter Patrick Edgar van de raad van bestuur van het Westfriesgasthuis is geschrokken van de resultaten van het onderzoek. Het ziekenhuis heeft op basis van het onderzoek tal van maatregelen getroffen bij de afdeling verloskunde om herhaling te voorkomen. Tegen de betrokken gynaecoloog is door de ouders aangifte wegens dood door schuld gedaan. De Inspectie voor de Gezondheidszorg is een eigen onderzoek gestart.

De verloskundige heeft zich na de dood van het kindje ziek gemeld en zit nog steeds thuis. De betrokken gynaecoloog is niet berispt en gewoon aan het werk in het Westfriesgasthuis omdat hij volgens Edgar een prima specialist is die nog niet eerder dergelijke fouten heeft gemaakt.

Bron: NHD.nl

Reacties
Reactie: (denise)
14-9-2009, 10:48
Ik ben in april bevallen van een tweeling, de bevalling begon spontaan twee maanden te vroeg op een zaterdag.Ik was die dinsdag ervoor nog op controle geweest, ze zeiden toen tegen mij dat het zeker een keizersnee werd omdat 1 kindje in stuit lag en die kon niet meer draaien!!!
De gynocoloog die die zaterdag dienst had wilde een gewone bevalling doen, ook al zei ik dat er een keizersnee was afgesproken!!
Het kon allemaal makkelijk op de gewone manier omdat ze nog erg klein waren vond hij, ik ben 8 uur bezig geweest, toen pas besloot hij om toch een keizersnee te doen!!
Alles is gelukkig goed gegaan, ik heb 2 gezonde kindjes gekregen!!!
Dat ik later op de afdeling lag zei ik tegen de zusters hoe het gegaan was toen zeiden ze ooh dan weet ik wel welke gynocoloog je had, want die is erg tegen de keizersnee!!!
Ik ben daarom ook erg benieuwd om welke gynocoloog het gaat, dat ik het hoorde dacht ik meteen aan de gynocoloog die ik had!!!
Ik vindt het heel erg voor de mensen die hun kindje hebben verloren door de fouten van de artsen, heel veel sterkte toegewenst!!!!

groeten Denise


Reactie: (c.dekker)
11-9-2009, 18:03
Mijn zoon is nu 26, maar niet dankzij de artsen van het WFGZ, er werd pas tot een keizersnede besloten toen zijn hartje er mee stoptte...

Reactie: (Karin)
11-9-2009, 17:32
Ik ben ook erg benieuwd, ik zou tussen nu en 3 weken moeten bevallen en het kindje ligt in stuit. We kiezen voor een natuurlijke bevalling maar wat als het toch een keizersnede moet worden.
Het is mijn eerste kindje en weet eigenlijk niet hoe ik hier mee om moet gaan.

Groetjes Karin

Reactie: (harry wisse)
11-9-2009, 11:01
5 jaar geleden is in het VUMC onze zoon hersendood ter wereld gekomen nadat op een soortgelijke manier de gynaecoloog en arts assistent besloten de keizersnede waarom wij na een lange bevalling om smeekten uit te stellen. Drie dagen na de bevalling is hij uiteindlijk overleden. De gebeurtenissen in het Westfries Gasthuis maken ons weer verdrietig en boos. Hoeveel gevallen zijn er nodig om eens af te komen van de belachelijke bevalcultuur in NL waarbij onnodig veel risico’s genomen worden omdat de moeder zonodig zelf moet bevallen?

Reactie: (/mees)
10-9-2009, 20:00
Dat is oot verelende aan dit alles. watvoor fouten xijn er dan allmaal gmakt, jr zal maar nu zwanger zijn./je wilt toch het een asnder weten dacht ik zo.////wat een misere.

Reactie: (yvon)
10-9-2009, 18:55
ook mijn dochtertje is overleden in dit ziekenhuis, na diverse keren aangegeven te hebben dat het niet goed ging in de laatste maand van mijn zwangershap werd dit afgedaan als dat ik er niets van af wist omdat het mijn eerste zwangerschap was, waardoor mijn dochtertje uiteindelijk overleed aan infarcten in de placenta op de dag van mijn bevalling.

Reactie: (mar)
10-9-2009, 14:32
ai vreselijk en ook zo dichtbij, onze 2 kids zijn daar ook geboren en ben ook benieuwd om welke gyn het hier gaat

Reactie: (Mickael)
10-9-2009, 11:45
Onze zoon is mei 2009 ter wereld gekomen in het WFG. Ook ik wil weten welke gynaecoloog dit geweest is. Met 1 van de gynaecoloog heb ik een discussie gehad en twijfel daarom sterk aan de vakbekwaamheid, de naam laat ik in het midden. Deze gynaecoloog acht de verkoop/het toedienen van pijnbestrijdingsmiddelen belangrijker (ook met een omweg door de persoon in kwestie toegegeven) dan het welzijn van zwangere vrouwen en ongeboren kinderen. De bijwerkingen van pijnbestrijding wilde deze persoon niet prijsgeven, niet tijdens consulten en niet tijdens voorlichtingsavonden. Tijdens een voorlichtingsavond heb ik mijn mond open getrokken en heb de bijwerkingen en mogelijke complicaties uit deze persoon moeten trekken. De bevalling is echter bij mijn vrouw goed verlopen omdat wij middels een geboorteplan onze wensen hebben uitgesproken, waaronder ook dat de gynaecoloog niet de bevalling mocht uitvoeren en de aanloop naar de bevalling toe. De wensen zijn goed gerespecteerd door het personeel. Mocht het gaan om dezelfde gynaecoloog dan zal ik zeker mijn verhaal doen aan de voorzitter van het WFG en indien nodig aan de commissie of andere betrokkenen. Dit mag nooit meer voorkomen.

Reactie: (michel)
10-9-2009, 11:25
Ik zou wel eens willen weten welke fouten er gemaakt zijn.

Reactie: (Marjolein )
10-9-2009, 11:14
Ik zou ook heel graag willen weten welke gynaecoloog dit is geweest omdat het bij mij ook bijna mis is gegaan bij een tweede bevalling.

Reactie: (Bianca)
10-9-2009, 07:06
Aangezien twee van mijn kinderen daar geboren zijn ben ik toch wel heel benieuwd wie nou die betrokken gynaecoloog is...