Commissaris Koningin Borghouts neemt ontslag

ingevoerd op 11-9-2009

De commissaris van de Koningin in Noord-Holland, Harry Borghouts, neemt per 1 december ontslag. Dat heeft de provincie vrijdag laten weten. ,,Afgelopen zeven jaar heb ik met veel plezier het ambt van commissaris van de Koningin uitgeoefend. Maar dat is nu verdwenen.’’ aldus Borghouts (GroenLinks) in een verklaring. De commissaris ligt onder vuur vanwege een declaratie-affaire. Hij werd in 2002 commissaris in Noord-Holland.

De heer Borghouts vraagt ontslag per 1 december, omdat hij in het belang van de provincie wil zorgen voor een goede overdracht. Met de procedure die leidt tot de benoeming van een nieuwe commissaris van de Koningin moet worden gerekend met een termijn van ongeveer vijf maanden. De provincie meldt verder: ”de heer Borghouts houdt het bij bovenstaande verklaring. Hij zal niet ingaan op verzoeken om media te woord te staan.”

In juni overleefde Borghouts nog de affaire die volgde op het nieuws dat de provincie circa 78 miljoen euro op de inmiddels failliete IJslandse bank Landsbanki had ondergebracht. De kwestie achtervolgde hem enkele maanden. Zo was er geregeld kritiek op zijn benoeming tot bestuursvoorzitter van pensioenfonds ABP, omdat hij ‘besmet’ zou zijn door de Landsbanki-kwestie.

Begin september kwam Borghouts echter weer in opspraak. Hij zou 3000 euro aan declaraties van oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers hebben goedgekeurd terwijl deze geen bonnetjes had ingediend. Provinciale Staten eiste uitleg van Borghouts. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen en Borghouts maakte bekend zijn functie per 1 december neer te leggen.

Reacties
Reactie: (Dwazig)
15-9-2009, 21:28
"...aan pathologische..."

... aan een pathologische vorm van zelfoverschatting. U ziet, dat treft een mens sneller dan dat hij dat zelf aan kan nemen.

Reactie: (Dwazig)
15-9-2009, 08:48
http://www.medicalfacts.nl/2008/10/11/waarom-heeft-borghouts-niet-eerder-ingegrepen/

Mijnheer lijdt wellicht aan pathologische vorm van zelfoverschatting.

Reactie: (Qwartje)
13-9-2009, 13:14
Zeer benieuwd hoe de Hoornse tolbibs (de term ’draaikont’ is meteen zo confronterend) Eduardus Cornelis W. op deze vaandelvlucht zal reageren. In zijn laatste opstelletje via het weekblad Zondag (30-08-09) nam de dekzwabber van het provinciale PvdA-bottertje het nog op voor de opzoutende gedeputeerden.

Citaat: "Moeten ze nu wel of niet via de achterdeur vertrekken? Naast de fouten die ze hebben gemaakt (niets menselijks is ze vreemd)hebben ze ook veel betekend voor Noord-Holland, vinden velen. Een waardig afscheid, vinden ze, is daarbij op z’n plaats."

Let op de wegkruipertjes ’vinden velen’ en ’vinden ze’. Geen eigen mening. Maar nu zijn fractievoorzitter, PvdA-pikbroek Tjeerd Talsma, ’boe!’ heeft geroepen durft Eddie-boy misschien ook wel een grote kwaak vanuit de provinciale prutsloot te produceren.

Niet dat het verder belangrijk is. Iedereen kinkelt nu ruitjes in van een leegstaand pand. En dan hard wegrennen.

Reactie: (bandje)
13-9-2009, 09:21
Ho,god is die lul beledigd? Zielig figuur.

Opzouten en meteen. zal wel een vette vergoeding meekrijgen die mafiosie. Blunderen en blunderen brengt meer op dan hard werken.

Reactie: (jan)
12-9-2009, 11:10
Hoezo per 1 december ? Gelijk opzouten met deze arrogante regent, wat gaat hij nog meer verknallen of regelen voor zijn vrinden in de komende 3 maanden. Wegsturen per direct !!!