Binnenstad van Hoorn wordt groot speelterrein

SPEELDAG NL toont ook Speelgoed van het Jaar

Hoorn –  Zondag 20 september 2009 worden in het centrum van Hoorn duizenden kinderen verwacht. Zij kunnen in de hele binnenstad met spellen en speelgoed spelen, waaronder de recent genomineerde producten voor het Speelgoed van het Jaar. Met als groot voorbeeld de Belgische stad Mechelen gaat men in Hoorn elk jaar het gratis evenement SPEELDAG NL organiseren.

Er is op SPEELDAG NL veel gratis voor de jeugd te beleven: Er is een optreden van meidengroep Djumbo, een recordpoging met 999 spelers van het bordspel Kolonisten van Catan Junior, er zijn dansdemonstraties, een echte heks komt langs en kinderen kunnen overal spelen, klimmen en knutselen. Het hele winkelgebied van de historische binnenstad van Hoorn is autovrij: kinderen hebben letterlijk en figuurlijk voorrang!

Na Mechelen nu in Hoorn
In navolging van de Belgische stad Mechelen en de Duitse stad Ravensburg wordt in Hoorn als eerste stad in Nederland een jaarlijkse SPEELDAG NL gehouden. Meer dan 80 activiteiten en attracties zorgen voor een gratis dag spelen, leren, genieten en lachen. Het is het streven om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken en tienduizenden kinderen met hun ouders te vermaken.

Bouwen, gamen en meer
Tijdens SPEELDAG NL kun je veel doen: Dingen maken in de Ontdekhoek, een LEGO-stad bewonderen, knutselen met o.a. Playmais, films bekijken in een openlucht-kinderbioscoop, de nieuwste spellen en games testen, en nog veel meer... Een grote trailer met podium van Nintendo komt met de Wii Sports Resort Tour waar je de laatste videogames kunt spelen. Verder is er een Kinder-Disco, je wordt geschminkt, je kunt bouwen met bamboe, bouwstenen of blokken, er zijn water- en zandbakken en loopauto’s en skelters. Doe mee met NERF, een actiegame waarbij je darts kunt schieten of probeer het step- of rolstoelparcours! Je mag ook een voorpagina van een echte krant maken, haaien voeren, trampoline springen, boarding of American Football spelen, en veel meer.

Aanmelden voor de Recordpoging kan nog steeds via de site www.speeldag.nl . Daar is ook meer informatie te vinden over het evenement.