Groot succes SPEELDAG NL 2009: Ruim 30.000 bezoekers

ingevoerd op 21-9-2009

HOORN - SPEELDAG NL 2009 op zondag 20 september 2009 in Hoorn is een enorm succes geworden. Meer dan 30.000 bezoekers, prima speelweer en veel vrolijke gezichten maken de eerste Nederlandse SPEELDAG NL tot een zeer gewaardeerd evenement. Uit de reacties op de dag zelf bleek al dat het een schot in de roos is, maar het blijkt ook uit de op www.speeldag.nl ingevulde evaluaties.

Het Noordhollands Dagblad doet in de krant van 21 september verslag op de voorpagina van de Recordpoging met 423 spelers van Kolonisten van Catan en een artikel over de stand van Speelgoed van het Jaar. Een hele pagina is gemaakt door 5 juniorreporters die verschillende onderdelen van SPEELDAG NL in woord en beeld enthousiast verslaan.

Het bestuur van SPEELDAG NL bedankt alle betrokkenen voor de enorme inzet en verwacht in 2010 weer een grandiose speeldag te organiseren.

SPEELDAG NL veilig verlopen
De eerste editie van SPEELDAG NL is veilig en zonder problemen verlopen. De vele genomen maatregelen en voorzieningen hebben gewerkt. Bij de Rode Kruis-tent zijn slechts enkele schrammetjes behandeld en de permanent aanwezige ambulance hoefde niet in actie te komen.

Enige tijd was er verwarring over een jongetje die zoek was. Daar werd via alle kanalen (Informatiestands, podia, portofoons, Stadstoezicht, politie) aktie op ondernomen, maar gelukkig bleek later dat de jongen rustig stond te wachten bij de auto van z’n verzorgers.

Ook bij het parkeren en beveiligen van het autovrije speelgebied zijn geen incidenten geweest. Van de gratis pendelbus werd veel gebruik gemaakt.

Op de site www.speeldag.nl zijn veel foto’s van het nieuwe evenement te vinden en ook kan daar een enquete worden ingevuld. Deelnemers aan dit onderzoekje maken kans op enkele leuke prijzen.

Reacties
Reactie: (Jan van der Leek)
21-11-2009, 13:44
Ik vond dit werkelijk een fantastische
dag en zeer goed georganiseerd.
Een pluim voor de organisatie

Reactie: (Qwartje)
22-9-2009, 22:21
Inderdaad: Play Day was positief gedenkwaardig. Klaterende kinderlachen, stralende oogjes, rode koontjes. Overal grutgeluk.

Zo kan het dus ook in Hoorn.

Straal dit evenement voor volgend jaar maar landelijk uit. En geef die vier kerels een lintje.

Reactie: (Roger Tonnaer)
22-9-2009, 10:00
Peter Buis, Hans Stuijfbergen, Rob van Loon en Frans van Luit wil ik complimenteren met de organisatie van de voortreffelijke Speeldag in de binnenstad van Hoorn. Wat mij betreft ook in 2010 !
Roger Tonnaer
www.fractietonnaer.nl