Hoornse haven in teken van watersport

ingevoerd op 9-10-2005

De Hoornse haven is zondag 16 oktober van 11.00 tot 17.00 uur het decor voor een groot opgezet watersport evenement: Aqua Hoorn. De stichting De Hoornsche Haven houdt het evenement nu voor het achtste jaar. Ook dit jaar staat de dag weer bol van demonstraties, zoals: reddingsoperatie`s uitgevoerd door de K.N.R.M. die met twee vaartuigen aanwezig is. Ook reddingsstation Zeevang en Enkhuizen zullen met betrekking tot het redden van drenkelingen informatie en demonstratie`s verzorgen.
 
Verder kunt u zich op de bedrijvenbeurs laten informe­ren over rubberboten, polyesterboten, surfplanken, buitenboord motoren, zeilen, boottrailers, bootschoenen, zeilkleding en nog vele andere scheepsbenodigdheden. Op de inbrengmarkt voor gebruikte watersportartikelen zullen allerlei soorten artikelen worden aangeboden, dat kan variëren van eenkompas, boei, surfplank tot aan een aggregaat.

Ook voor de gewone bezoekers (niet watersporters) is Aqua - Hoorn het bezoek meer danwaard. Zij kunnen genieten van een aantal demonstraties. Doorlopend wordt er door twee modelbotenclubs shows gegeven en laten zij zien wat ze in huis hebben. De duik demonstratie`s laten iedereen zien hoe het een en ander in z`n werk gaat, ervaren duikers zullen daarbij uitleg geven over het hoe en wat.

Zoals elk jaar is ook de Politie te Water vanuit Enkhuizen weer aanwezig met één van hun vaartuigen. Het is altijd een spannende belevenis om aan boord van dit politieschip rond te kijken. Ook de traditionele schepen van Vereniging Botterbehoud en de Stichting de Hoornse schouw zullen kleine vaartochtjes verzorgen. Deze vaartochtjes zijn niet gratis maar de opbrengsten komen geheel ten goede aan het restauratiefonds. Verder zijn van de oude ambachten zoals: touwdraaien, houtdraaien, nettenboeten, enz. zijn er de gehele dag door demonstratie`s en zullen vele meesterwerkjes te zien zijn.

Het Noord-HollandseMotorenmuseum laat verschillende stationair draaiende motoren inwerking zien. Wat voor de liefhebber van techniek altijd fantastisch is om te zien. Ook zullen er nog organisatie`s aan Aqua - Hoorn meewerken zoalsvereniging van toer zeilers, duikwatersport verenigingen, die in de vorm van voorlichtingaan u laten zien wat ze te bieden hebben.

Het geheel zal muzikaal door 3 verschillende Shanty koren worden omlijst. Tussen 11.00 en 17.00 uur verzorgen deze koren doorlopende optredens. Voor de kinderen verzorgt ‘One Fine Day’ een springkussen en kunnen de kleinsten tot piraat worden gesminckt.