Eerste stoeptegel nieuw voetpad Geldelozeweg

ingevoerd op 9-10-2005

Twee leden van de cliëntenraad van woonzorgcentrum Avondlicht leggen op maandag 10 oktober de eerste stoeptegel voor een nieuw voetpad aan de Geldelozeweg, in aanwezigheid van wethouder C. van Weel.

Het voetpad maakt deel uit van de schuifelroute van woonzorgcentrum Avondlicht aan de Geldelozeweg naar winkelcentrum De Huesmolen. Een inspectie had uitgewezen dat de route op veel punten voor verbetering vatbaar was. Zo moest de route gebruiksvriendelijker worden voor mensen die slecht ter been of afhankelijk van een rolstoel zijn. Daarbij ging het onder andere om het herstel van voetpaden en het aanbrengen van wegmarkering. Veel verbeteringen zijn al uitgevoerd. Het enige waar nog wat aan gedaan moest worden, was het voetpad langs de Geldelozeweg.

Voetpad
Op dit moment ligt er een voetpad aan de zuidzijde van de Geldelozeweg. Om dit voetpad te bereiken moet de weg worden overgestoken. Het voetpad is niet goed begaanbaar voor de doelgroep van de schuifelroute. Daarom is gekozen voor een nieuw aan te leggen voetpad aan de noordzijde van de Geldelozeweg.