Gemeentelijke ”Games” verhinderen activiteiten bij wijkcentrum

ingevoerd op 9-10-2005

De Hoornse PvdA-fractie ergert zich aan de beperkte mogelijkheden voor activiteiten bij het wijkcentrum Kersenboogerd. Doordat er maar vier maal per jaar een activiteit met muziek mag plaats vinden, en de gemeente met de Mega Summer Games die vier dagen gebruikte, kunnen er nu geen andere zaken worden georganiseerd.
In een brief aan het College schrijft raadslid Broersma: ”Helaas heeft het college in het verleden besloten dat er per jaar niet meer dan vier bijeenkomsten met muziek op het plein mogen plaatsvinden. De mega summer games maakt gebruik van al deze vier mogelijkheden, wat dus inhoudt dat er naast de mega summer games geen enkele andere activiteit met muziek meer mag plaatsvinden op het plein.”
 
De volledige brief:

Aan het college van b en w.
Nieuwe Steen 1
1625 HV Hoorn

Betreft: de mogelijkheid tot meer optredens op het activiteitenplein naast wijkcentrum Kersenboogerd.

Hoorn, 8 oktober 2005.

Geacht College,

Zoals u wellicht weet ligt er naast het wijkcentrum in de Kersenboogerd een prachtig activiteitenplein waar kinderen en jongeren naar hartelust kunnen spelen en sporten. Naast deze activiteiten is het plein ook geschikt voor optredens van bandjes of gewoon voor muzikale begeleiding van bijvoorbeeld activiteiten van de mega summer games.
Helaas heeft het college in het verleden besloten dat er per jaar niet meer dan vier bijeenkomsten met muziek op het plein mogen plaatsvinden. De mega summer games maakt gebruik van al deze vier mogelijkheden, wat dus inhoudt dat er naast de mega summer games geen enkele andere activiteit met muziek meer mag plaatsvinden op het plein.
Het jongerenwerk in de wijk wil juist graag activiteiten ontplooien voor verschillende doelgroepen. Iedere jongerengroep heeft namelijk zijn eigen muziek en sport.
De PvdA fractie zou graag zien dat er naast de mega summer games nog enkele andere activiteiten met muziek op het plein plaats zouden kunnen vinden. Wij denken aan een basketbaltoernooi, een skatefestival en een breakdancefestival. Deze ideeën leven ook binnen het jongerenwerk in de buurt. In de praktijk betekent dit dus een uitbreiding van vier naar zeven bijeenkomsten die begeleid gaan worden door muziek. Wij vinden dat wij met zeven bijeenkomsten de buurt niet al te erg belasten. Al deze activiteiten vinden namelijk overdag (door de week) of in het weekend plaats en duren dan tot uiterlijk 22.00 uur. Daarnaast zullen ze vooral ook in de zomervakantie plaatsvinden. De PvdA gaat voor een levendige en betrokken buurt waar wat te doen is voor allerlei groepen in onze Hoornse samenleving.
Het zou jammer zijn om een dergelijk plein niet optimaal te benutten.
Onze enige vraag aan u luidt: bent u als college het met ons eens dat het een meerwaarde voor de Kersenboogerd zou zijn als er zeven in plaats van vier activiteiten met muziek zouden kunnen plaatsvinden op het bovengenoemde plein? En zo ja, bent u dan bereid om de regels te verruimen?
Wij zijn zeer benieuwd naar uw antwoord.

Met vriendelijke groet,
Namens de PvdA Hoorn,

Simon Broersma