Hoe gastvrij is Hoorn?

ingevoerd op 14-10-2005

Naar aanleiding van verschillende reacties van onze lezers zijn wij nieuwsgierig hoe GASTVRIJ u de STAD HOORN ervaart.
 
Heeft u voorbeelden van gastvrij gedrag of van het tegendeel. Laat het ons weten.
 
U kunt onder dit bericht een reactie plaatsen.

Deze ingezonden brief willen wij u in ieder geval niet onthouden:

”Geachte redactie,als u zichzelf nou nog steeds afvraagt waarom er, van mijn kant af, zoveel antipathie tegen de gemeente Hoorn bestaat en nog steeds groeiende is moet u het onderstaande bericht eens lezen..dan begrijpt u vanzelf wel waarom...”
Daniel

Publiek boos na boete chauffeur gehandicapten

Van onze verslaggeefster
hoorn-Een chauffeur van een Connexxionbus heeft woensdagmiddag in Hoorn tot verontwaardiging van tientallen omstanders een bekeuring gekregen wegens foutparkeren op het Breed.
Connexxion gaat naar aanleiding van het incident in gesprek met de gemeente.
De chauffeur had zijn busje op de stoep geparkeerd, wat verboden is, om een passagier in een rolstoel uit te laten. Stadswachten vroegen de chauffeur om zijn rijbewijs. Volgens Erwin Hartman van Connexxion reageerde de chauffeur daar aanvankelijk niet op omdat hij bezig was de vrouw te helpen. Daarna is ruzie ontstaan.
Hartman: ,,Onze chauffeur vond dat hij onvriendelijk en arrogant werd bejegend en geeft toe dat hij op boze toon antwoord gaf. Hij zegt dat hij naar eer en geweten heeft gehandeld en dat hij het verkeer ter plekke niet heeft gehinderd.’’
De chauffeur kreeg een boete van 45 euro.

Reacties
Reactie: (ongelijke behandeling)
20-10-2005, 10:08
PS. Voor hondenbezitters lijkt de gemeente dus zeer gastvrij, maar dit is in werkelijkheid een opportunistiche houding.

Reactie: (ongelijke behandeling)
20-10-2005, 09:58
(lopen er 2 paginas door elkaar?)

Ongelooflijk hoe de gemeente Hoorn diverse overtredingen ongelijk behandeld. Deze chaufeur die onmiddellijk een boete krijgt als hij een gehadicapte op de stoep uit de auto helpt (waarbij de gehandicapte niet schreeuwend op omstanders afstormt, en niet op de stoep poept) versus hondenbezitters die altijd eerst een waarschuwing krijgen als zij hun hondenpoep laten slingeren en hun honden overal maar los laten lopen en luidblaffend/agressief op andere mensen laten afstormen (enkel uitzondering daargelaten)
De hondenbezitters krijgen eerst via de hondebelasting registratie een aankondiging dat er door de reinigings politie "opgetreden" gaat worden in 3 maanden tijd. Dit is dus de eerste waarschuwing. Dan komt er een stukje hierover in kranten. = 2e waarschuwing. Op straat niet meteen bekeuren omdat men is gewaarschuwd, maar weer een waarschuwing geven. = 3e waarschuwing. En inmiddels zijn de 3 maanden wel ’s om. Daar komt nog ’s bij dat ze dit slechts met z’n 2en "controleren" in heel Hoorn en met een zeer opvalende knalgele auto zodat je ze van verre ziet aankomen en de asociale hondenbezitters snel hun gezeldschapsslaaafje aan de lijn vastbinden. (huichelaars) Absurt natuurlijk. Schijnoptreden, om de vele klagers over de hondenoverlast overal, het idee te geven dat er wat tegen zou worden gedaan, maar dit is slechts SCHIJN om te voorkomen dat de gemeente massaal de hondenbezitters "op hun dak" krijgen.
Zou de politie -als ze met een auto + flister de snelheid controleren- ook vooraf, via de wegenbelasting iedere auto bezitter een waarschuwing sturen dat er (in slechts 3maanden) in een bepaald gebied geflitst gaat worden, en na die 3 maanden niet meer? En de parkeerpolitie, werkt die ook 3 maanden en daarna nagenoeg niet meer? Ik dacht het niet: auto verkeerd geparkeerd = zonder pardon een bekeuring!
Dit is ONGELIJKE BEHANDELING van wetsovertredingen. Dit zou ’s moeten worden voorgelegt aan de Commissie Gelijke Behandeling.
(de CGB (heeft website))

Reactie: (Laurie)
18-10-2005, 11:34
Ik moet er toch even op terug komen als we het hebben over gastvrijheid in Hoorn. Wat te denken van het feit dat Hoorn geen winteropvang meer wil hebben voor daklozen. Deze worden nu, op kosten van de gemeente, per trein vervoerd naar Den Helder. Waarom: "Het college volgt het advies van ’professionele instellingen’, die zeggen dat het niet wenselijk is om opvang in Hoorn te realiseren. Dit zou ’een aanzuigende werking’ hebben op daklozen van buiten Hoorn." Gelezen in de NHD-onlinekrant.

W. Kukler, raadslid van GroenLinks is daar fel op tegen: Afgelopen winter stonden er volgens Kukler drie tentjes in het Julianapark. "Bij De Wagens in een trappenhuis hebben een of twee mensen geslapen, in de Huesmolen overnacht geregeld iemand. In het park bij HSV Sport wordt ook geslapen. ’’Kukler wijst er op dat het niet om ’klassieke Swiebertjes’ gaat. De mensen komen uit vier groepen: jeugd, psychiatrische patiënten, verslaafden en mensen met een verstandelijke beperking. "Het zijn mensen die zorg nodig hebben, maar op een of andere manier de aansluiting met de zorg zijn kwijtgeraakt. Ik denk dat deze mensen de treinreis naar Den Helder niet gaan ondernemen.’’ Het complete artikel: http://www.nhd.nl/Index/0,4731,,00.html?sHoofdUrl=http%3A%2F%2Fwww.nhd.nl%2FPagina%2F0%2C7106%2C15-1-4706--2053465-1322-723605-%2C00.html

Dat is nou niet bepaald gastvrij te noemen. Ten eerste niet vanwege het totaal ontbreken van zorg waar ze recht op hebben en ten tweede belast je daarmee de Hoornse bevolking, want er wordt geslapen in portieken en parken en daar zit niemand op te wachten. Nee, het gaat goed in Hoorn als we de artikelen mogen geloven op Hoorngids.nl: Hoorn staat er goed voor ondanks economische tegenwind van de afgelopen jaren+B&W blijkt tevreden terug. Zijn ze toch wat vergeten...foei!

Reactie: (mike)
16-10-2005, 06:23
Nederland, en dus ook Hoorn, gaat ten onder aan bureaucratie in de vorm van een gigani tischoverschot aan ambtenaren (ongeacht met of zonder uniform).

Reactie: (Daniël)
15-10-2005, 09:40
Ik probeer ook inderdaad de positieve gedachten levend te houden maar vind wel dat het woongenot in Hoorn een dieptepunt aan het bereiken is,zoals al eerder vermeld heb ik er met veel plezier gewoond tot er bepaalde mensen in het gemeentehuis aan de touwtjes begonnen te trekken die een dikke betonnenplaat voor hun hoofd hebben en alleen voor hun eigen belang gingen.Is zeker een landelijke tendens maar in je eigen woonplaats gaat het alleen meer opvallen omdat je er daar direct mee geconfronteerd wordt.De opmerking betreffende het korte lontje is ook zeker terecht,maak het dagelijks mee tijdens mijn werk als onderhoudsmonteur,je wordt vandaag gebeld en gisteren moet het klaar zijn.Verder wil ik kwijt dat ik nog steeds van Hoorn houdt als stad maar de mentaliteit niet meer deel..

Reactie: (Laurie)
14-10-2005, 23:20
Ik geloof niet dat het nu iets specifieks voor Hoorn is. Dit voorbeeld van die stadswachten kan je overal tegenkomen. In mijn optiek heeft dit niets te maken met gastvrijheid maar meer met mensen die niet met een uniform overweg kunnen, machtsgevoel, scoren bij je werkgever en dergelijke. Het is bovendien niet toevallig dat er een landelijke actie aan de gang is, "Kort lontje." Voor mijn gevoel heeft het meer te maken met een algehele onrust in Nederland. Het gaat economisch goed maar weinig merken daar iets van. De veranderingen in de ziektekosten brengen ook geen vreugde. Om het maar niet te hebben over de voortdurende terreur-dreiging. Laatst in het programma "Man bijt hond." Testje hoe over het algemeen het winkelpersoneel de klant behandeld, een volstrekt dieptepunt. En als je het hebt over gastvrijheid in Nederland is dat meer regio bepaald. Hier in het westen en midden van ons land is het bedroevend, maar hoe meer noordelijk je komt hoe meer mensen nog de tijd voor je nemen. Ik vrees dat daar ook verandering in zal komen nu het toerisme (denk aan die grachtengordel-types, 2e woning) ook daar een mentaliteitsverandering teweeg zal brengen. De bungalowparken schieten daar als paddenstoelen uit de grond. Kortom, het is te druk, druk, druk en als dan iemand zoals die chauffeur van Connexxion even de tijd neemt om iemand netjes te helpen dan schiet men gelijk in de stress. Men is domweg ’vergeten’ wat helpen/service is. Wat een wereld.

Reactie: (Daniël)
14-10-2005, 17:50
Nu is het wel erg makkelijk om met louter negatieve berichten over Hoorn op de proppen te komen,zal mijn best doen om ook ppositieve geluiden te laten horen maar dat valt niet mee..denk maar aan de schouwburg,en het pleinte daarvoor,het doordrukken van een ijsbaan,het ontbreken van daadkracht MBT het tegengaan van overlast vooraarzaakt door scooterterroristen en zo kan ik nog wel even doorgaan,vindt het zo jammer dat de mooiste stad aan het ijselmeer zichzelf zo naar beneden aan het halen is,ik heb er met zeer veel plezier gewoond gedurende mijn leven maar moet nu toch bekennen dat ik blij ben dat ik deze stad de rug heb kunnen toekeren..

Reactie: (Daniël)
14-10-2005, 17:43
Banden en kabel stuk uit ergernis bouwwerkzaamheden

Van onze verslaggever
hoorn-Uit ergernis over bouwwerkzaamheden die niet tijdig zou stoppen, heeft een 40-jarige man uit Hoorn autobanden en een elektrische kabel vernield

Woensdagmiddag is de man uit Hoorn aangehouden op de Vijzelmolen. Hij wordt er van verdacht een aantal banden te hebben vernield van auto’s die daar geparkeerd stonden. Ook bleek dat hij een elektrische kabel had doorgeknipt.

De verdachte ergerde zich aan het feit dat bouwwerkzaamheden in de omgeving niet om 16 uur stopten. Uit onvrede pleegde hij de vernielingen.